Mutlaka fuar alanı yapılmalı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası önceki gün basın mensupları ile bir araya geldi.

GÜNDEM 8.07.2013 23:02:00 0
 Mutlaka fuar alanı yapılmalı
BU BİLİNÇLE HAREKET EDECEĞİZ
Toplantıda konuşan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Metin Akgün, yerel medyanın çağdaş demokrasiler için çok önemli olduğunu vurguladı. Seçim sürecini artık geride bıraktıklarını ifade eden Akgün, “5 bini aşan üye potansiyeli ile tüm üyelerimize karşı sorumluluklarımızın farkında olup, bu doğrultuda yeni meclisimiz ve yönetimimiz ile birlikte bölgemiz ve odamız için katma değer oluşturmak, gelişimin öncüsü olmak gibi büyük bir yükümlülüğümüz olduğunun bilincindeyiz. Odamıza, üyelerimize ve bölgemize ilkleri yaşatmak Oda-Üye işbirliğini ön plana alan çalışmalara imza atmak ve yeni dönemde de yıldızı parlayan bir Çorlu Ticaret Odası oluşturmak için odamız meclis ve yönetim kurulu olarak üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinci ile hareket edeceğiz” dedi.
 
BU BİR HİZMET YARIŞIDIR
Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün de kalıcı işler yapmak için yönetime geldiklerini söyledi. 55. yılına giren Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın Çorlu ile birlikte büyüyerek bugüne geldiğini ifade eden Sülün “Çorlu TSO çok büyük bir odadır. Türkiye'de ilk 10'un içine giren odalardan biridir. 5.902 tane üyesi vardır. Bunlardan 758'i sanayicilerimizden oluşmaktadır. Öncelikle amacımız; Odamıza üye olan esnafın, sanayicinin sorunlarını, problemlerini çözmek, hizmet etmek ve onlara yeni projeler sunmaktır. Bizden önce hizmet eden; Başkanlarımıza ve Meclis Üyelerimize de geçmişte yapmış oldukları çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Ben tecrübelerimle, seçilen yeni Meclis Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyeleri arkadaşlarımla bölgemiz için daha güzelini yapacağımıza inanıyorum. Bunun içinde büyük çalışmalar ve projeler üreteceğimizi taahhüt ediyorum” diye konuştu.
 
PASTADAN PAY SAĞLAMALIYIZ
Türkiye'de ilk 10'un içine giren oda ve sanayinin merkezi haline gelmiş olan Çorlu’ya mutlaka bir fuar alanı yapılması gerektiğini söyleyen Sülün “Artık dünya sanayicileri bütün ürünlerini fuar alanlarında pazarlıyorlar. Fuar alanlarında bütünleşiyorlar. Bu bakımdan ilçemiz de sanayi bölgesi olduğu için; Fuar Alanı, Kongre Merkezi hatta bunun içine bir Üniversite Kampüsü bile yapılabilir. Uluslararası bir fuar alanı düşünmek gerekir. O zaman sadece Çorlumuza değil Trakya'nın geneline hizmet edebilir. Bu odamızın gücüyle, bütçesiyle olacak bir yatırım değildir. Esas burada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin Yönetimini devreye sokarak; Trakya'da ki bütün odalarımızı ve borsalarımızı buna dahil ederek onlara da pastadan bir pay sağlamalıyız” dedi.
 
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN