Başpehlivan Ali Gürbüz, Altın Kemer'in Ebedi Sahibi

Geleneksel 652'nci Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde Antalyalı Ali Gürbüz, 3 yıl üst üste başpehlivan olarak altın kemerin sürekli sahibi oldu.

GÜNDEM 8.07.2013 22:24:00 0
 Başpehlivan Ali Gürbüz, Altın Kemer
Kırkpınar'da 16 yıl sonra altın kemerin sürekli sahibi olma başarını gösteren Ali Gürbüz'e ödülünü CHPLideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı. Kırkpınar'da başpehlivanlık için mücadele eden 64 güreşçi arasında yer alan Ali Gürbüz rakipleri, Orhan Okulu, Ahmet Selbest, Şükrü Kazan, Onur Balcı ve Mehmet Yeşilyeşil'i yenerek finale yükseldi. İsmail Balaban ise Ramazan Bircan, Ali Altın, Fatih Atlı, Şaban Yılmaz ve Recep Kara'yı yendi. 
 
ALKIŞ TOPLADI
Antalya Belek Belediyesi pehlivanı Ali Gürbüz ile Antalyalı Konyaaltı Belediyesi'nin pehlivanı Elmalılı İsmail Balaban'ın başpehlivanlık mücadelesi Kırkpınar Başcazgırı Şükrü Kayabaş'ın okuduğu manilerin ardından saat 18.00'de çayıra çıktı. İki güreşçi her tribünün önüne peşrev çekerek gidince seyircilerden alkış aldı. 
 
MÜCADELE 18.10'DA BAŞLADI 
Meydan baş hakemi Hüsnü Patron'ın yönettiği final mücadelesi saat 18.10'da başladı. Mücadelenin ilk dakikalarında geçtiğimiz yıl başaltı kategorisinde 3'üncü olarak bu yıl ilk kez başpehlivanlık için güreşen İsmail 
Balaban rakibi Ali Gürbüz'e yönelik üst üste hamleler yaptı. Ancak hedefi altın kemer olan Gürbüz temkinli güreşmeyi yeğledi. Ali Gürbüz, genç rakibine karşılaşmanın 16'ncı dakikasında tek dalarak ardından da rakibini açık düşürerek başpehlivan oldu. Başpehlivan olduktan sonra 30 bir 250 TL sahibi olan Ali Gürbüz, tribünlerin önünde tur atan Ali Gürbüz'e seyirciler sevgi gösterisinde bulundu. 
 
MEZARINDA RAHAT UYU
İsmail 
Balaban, finalin bitiminden sonra, "Finale kadar çok zorlu güreşler yapmıştım. Hayırlı Uğurlu olsun. Gelecek yıl altın madalyayı kazanmak istiyorum" dedi. 2011 ve 2012'de de başpehlivan olduğu için ard arda 3'üncü kez altın madalyaya uzandığı için artık kemerin sahibi olan Ali Gürbüz ise, "Çok mutluyum. Babam Recep Gürbüz'de 1988'de altın madalya almıştı. Mezarında rahat uyu" diye konuştu. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nden altın kemerin sürekli sahibi en son 16 yıl önce Karamürselli Ahmet Taşçı oldu. Kırkpınar'da 16 yıldan bu yana üç yıl üst üste başpehlivanlık kazanan güreşçi olmamıştı. 

Haber/Ahmet KARDEŞ