Esnaf, “İllallah” dedi

Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi esnafı son zamanlarda sık sık yaşanan elektrik kesintilerinden adeta ‘İllallah’ dedi. Esnaf son yıllarda semtlerinde nüfusla birlikte işyeri ve konut sayısının da artma

GÜNDEM 6.07.2013 00:42:00 0
 Esnaf, “İllallah” dedi
9 SAAT ELEKTRİKSİZ KALDIK
Özellikle son 2 aydır elektrik kesintilerinin sıklaştığını, günde 3-4 kez elektriklerin kesildiğini ifade eden Cadde 74 internet cafe sahibi Remzi Çelen, “Yaz aylarının gelmesiyle elektrik kesintilerinin sayısı da süresi de arttı. Kesintiler 10 dakika ile 1 saat arasında değişiyor. Yaklaşık 3 hafta önce yaşanan elektrik kesintisinde ise semtimiz 9 saat elektriksiz kaldı” dedi.
 
TREDAŞ’A DİLEKÇE YOLLADIK
Yaşanan elektrik kesintileri nedeni ile bilgisayarlarının büyük bölümünün çöktüğünü kaydeden Remzi Çelen, “Yaşadığımız sıkıntıları belirten bir dilekçe yazdık. 20 esnafımızın imzasıyla birlikte bahse konu dilekçeyi iadeli taahhütlü posta ile Tredaş’a gönderdik. Dilekçemiz 10 Mayıs günü yetkililerin eline ulaştı. Fakat hala bir cevap alamadık. Üstelik elektrik kesintileri de iyice sıklaştı” ifadelerini kullandı.
 
YAŞADIĞIMIZ REZİLLİĞE BAK
Elektrik kesintileri nedeni ile zaman zaman Tredaş’ı aradıklarını söyleyen Remzi Çelen, “Telefonda kendilerine elektriklerimizin kesildiğini söylediğimizde ve nedenini sorduğumuzda, ‘Elektrik hatlarına kuş çarptı’ gibi saçma cevaplar alıyoruz” dedi. Kapaklı’nın hızla gelişen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Çelen, “Kapaklı gibi bir yerde yaşadığımız rezilliğe bak” diye konuştu.
 
KESİNTİLER NEDENİ İLE ZARAR EDİYORUZ
Cumhuriyet Mahallesi Vatan Caddesi’nin bir diğer esnafı Kübra Market sahibi Fatma Yaman da elektrik kesintilerinden muzdarip olduğunu dile getirdi. Son zamanlarda günde 5–6 kez elektriklerin kesildiğini kaydeden Yaman, “Dondurma dolabım arızalandı. Bütün dondurmalarım bozuldu. Güvenlik kamerasının kayıt cihazı bozuldu. Bilgisayardan yaptığımız kontör yükleme işlemini elektrik kesintileri nedeni ile yapamadığımız için ayrıca zarar ediyoruz” açıklamalarında bulundu.
 
KESİNTİLER SON 2–3 AYDIR SIKLAŞTI
Bir diğer Cumhuriyet Mahallesi esnafı Vatan Gıda sahibi Turan Çakanda elektrik kesintilerinin çok sık yaşandığını belirterek, “Bizim bir alçı sıva makinemiz var. Elektrik kesilince makine içindeki alçı donuyor. Bu durum makinenin motorunun yanmasına dolayısıyla makinenin arızalanmasına neden oluyor” dedi. Günde ortalama 3–4 kez elektrik kesintisi yaşadıklarını söyleyen Çakan, “Kesintiler son 2–3 aydır sıklaştı. Dolaplarımız arızalandığı için et ve süt ürünlerimizde bozuluyor” dedi.
 
SESİMİZİ DUYSUNLAR
Vatan Caddesi esnaflarından Ayanoğlu Tekel Bayii sahibi Bülent Ayan da elektrik kesintilerinin günde 3-4 kez yaşandığını dile getirdi. Kesintiler nedeniyle elektronik aletlerin bozulduğunu, dolapların arızalandığını ve ürünlerinde bozulmalar meydana geldiğini söyleyen Bülent Ayan, “Yetkililerden sesimizi duymalarını ve yaşadığımız bu sıkıntıya en kısa sürede çare bulmalarını istiyoruz” diye konuştu.    
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ