Bereket Heykeli dikimine belediyeden onay

Keşan Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı önceki gün saat 17.00’da yapıldı.

GÜNDEM 5.07.2013 23:23:00 0
 Bereket Heykeli dikimine belediyeden onay
GÜNDEME EKLENDİ
Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan’ın başkanlık ettiği toplantıya bağımsız Üye Orhan Süzen, AKP’li Üye Bayram Ay, CHP’li üyeler, Mehmet Ali Ürkmez, Sacide Ökten ve İlhan Boz mazeret bildirerek katılmadı. Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’ndeki yerinde okul yeri için ayrılan alanın yerinin değiştirilmesini içeren önerge oy birliği ile gündeme eklendi. Meclis daha sonra Keşan Belediyesi’ne ait Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali önüne heykel dikilmesi konusunu görüştü.
 
TRAKYA’DA BAŞKA YOK
Madde hakkında bilgi veren Keşan Belediye Başkanı Op. Dr. Mehmet Özcan, Keşan’daki Hal’in özelliklerini taşıyan başka bir halin Trakya’da bulunmadığını ifade ederek “Keşan’da daha önce 2 kez heykel sempozyumu düzenledik. Bu sempozyumlarda tanıştığımız heykeltıraşlardan birine rica ederek bir heykel çalışması yapmasını istedik. Hal’in girişine 3 metre yüksekliğinde mermerden oyma, insan ve doğanın bereketini simgeleyen bir heykel yapmayı düşünüyoruz. Anıtsal niteliği olan heykellerin dikiminin bazı prosedürleri var. Meclis’ten bununla ilgili karar alınması gerekli” dedi.
 
OY BİRLİĞİ İLE REDDEDİLDİ
Grupların heykel dikimi konusunda olumlu görüş bildirmesinden sonra madde oy birliği ile kabul edildi. Bu maddenin onaylanmasından sonra Meclis İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen ve daha önce İmar Komisyonu’na havale edilen bir vatandaşa ait imar plan tadilatı değişikliğini içeren evrağı görüştü ve oy birliği ile bu isteği kabul etti. Meclis daha sonra Keşan Ticaret Borsası’nın İstasyon Mahallesi’ndeki yerinde okul yerinin plan değişikliğini içeren ve gündeme alınan maddeyi görüştü. Meclis, plan değişikliği isteğini oy birliği ile reddetti.
 
Haber / Asim YAVUZ