Kapaklı Belediyesi, dereceye girenleri ödüllendirdi

Ufka Yolculuk Derneği tarafından ülke genelinde yapılan okuma yarışmasında, Çerkezköy’den dereceye girenlere ödülleri dün düzenlenen törende Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Kapaklı Belediye

GÜNDEM 4.07.2013 00:09:00 0
 Kapaklı Belediyesi, dereceye girenleri ödüllendirdi
87 BİN KİŞİ KATILDI
Türkiye genelinde 77 il ve 253 ilçede 18 Mayıs Pazar günü yapılan yarışmaya 87 bin 14 kişi katıldı. Erzurum'lu eski Diyanet İşleri Başkanı Ömer Nasuhi Bilmen’ın Büyük İslam İlmihali adlı eserinden, 100 sorunun sorulduğu yarışmanın Çerkezköy ayağı ise Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde yapılırken, yarışmaya Çerkezköy’den 18 yaş üstü ve 18 yaş altı 8’i erkek olmak üzere toplam 209 kişi katıldı.
 
 
ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ
Dereceye girenler için dün saat 14.30’da Kapaklı Organize Camii Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Küçük, Ufka Yolculuk Derneği Çerkezköy temsilcisi ve Sivrioğlu Camii Kuran Kursu Öğretmeni Mümine Çapgulaş ve vatandaşlar katıldı.
 
 
YOĞUN İLGİ GÖRDÜ
Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, ödül töreninde yaptığı konuşmada yarışmada başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek, Ömer Nasuhi Bilmen’in ölümsüz eserinin öğrenciler tarafından okunması ve sonrasında sorulan sorulara cevaplar vermelerinden dolayı kendilerini kutladı. Ülke genelinde yapılan yarışmanın Çerkezköy’de de yoğun ilgi gördüğünü söyleyen Emin “Ömer Nasuhi Bilmen’in ölümsüz eseri herkes tarafından okunması gereken bir kitaptır. Aynı kitabın 8 cilt şeklinde teferruatlı olanı, İstanbul Üniversite’sinde İslam Hukuku dersi olarak okutulmuştur. Yarışmaya katılan öğrencilerimize, öğrenci velilerine, sponsorumuz Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve kurs öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
ÇOCUKLARA CAMİLER SEVDİRİLMELİ
Ödül töreninde konuşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da çocuklara camilerin sevdirilmesi gerektiğini ifade ederek “Şayet bizler okumamış olsaydık, halkımıza hizmet etme imkânı bulamayacaktık. Bizler okuyup öğrendiğimiz gibi, çocuklarımızın da okumaları için elimizden geleni yapmak zorundayız. Dini bilgilerimizin, kaynağından ve sağlam bir şekilde aktarılması için Kuran eğitim ve öğretimi alan öğrencilerimize yardımcı olmak zorundayız.  Bugüne kadar yanlış olan uygulamalar nedeniyle, günah olmayan hususlar günah gibi öğretilmiştir. Fakat günah olan konularsa günah değilmiş gibi öğretilmiştir” dedi. 
 
EĞİTİME 300 BİN LİRALIK YATIRIM
Mandalı, yapılan yarışma sonrasında dereceye girenleri ödüllendirmeyi amaçladıklarını belirterek “209 öğrencimizin Büyük İslam İlmihalini okuduklarını ve okudukları bu eşsiz eser içerisinde mevcut konulardan yarıştıklarını öğrendim. Onların bu başarısını ödüllendirdik. Her başarı mutlaka ödüllendirilmelidir. Biz sadece dini bilgiler alanında değil diğer eğitim konularında da elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz.  2012- 2013 eğitim ve öğretim döneminde 300 bin lira gibi bir yatırım gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.
 
ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU
Çerkezköy’de yapılan 18 yaş altı ve 18 yaş üstü birincileri Büşra Demir-Safiye Şen’e hediyeleri olan laptoplar, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, yarışmanın ikincileri Serpil Yeşilbaş-Tuba Akgül’e hediyeleri olan laptoplar Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer tarafından, üçüncülere tablet bilgisayar ödülleri Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin tarafından ve dördüncülere, hediyeleri olan fotoğraf makineleri ise Çerkezköy İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İsa Küçük tarafından verildi. 
 
 
Haber / Asim YAVUZ