Kapaklı Meclisi tatile giriyor

Kapaklı Belediye Meclisi, Temmuz Ayı Olağan Toplantısı’nda dilekçeler ve bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konular görüşüldü. Meclis Ağustos ayında tatil yapacağı için bi

GÜNDEM 3.07.2013 03:25:00 0
 Kapaklı Meclisi tatile giriyor
Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı dün saat 14.00’da Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
 
DİLEKÇELER GÜNDEME EKLENDİ
Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapılan ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından başlayan toplantıda Hüseyin Koyuncu’nun imar plan tadilatı talebi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün plan tadilatı talebinin gündem maddelerine eklenmesi oybirliği ile kabul edildi.
 
BELEDİYE HİSSESİ SATIŞI KABUL EDİLDİ
Kapkalı Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi’nin ilk gündem maddesinde dilekçeler görüşüldü. Halit Gündüz tarafından sunulan dilekçede 1110 ada 20 parselde bulunan 523 metrekarelik belediye hissesinin ilgili malikine satılması oybirliği ile kabul edildi.
 
ÖDÜLLERİ VERİLEMİYORDU
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Kapaklı Belediyesi personeli Eğitmen Veli Çeken’in dilekçesi görüşüldü. 4–7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Karate Şampiyonası’nda dereceye giren Kapaklı'lı sporcular için ödül töreni düzenlendiğini belirten Çeken, ödüle layık görülen iki sporcunun isimlerinin yanlış yazılması nedeni ile ödüllerinin verilemediğini, bu nedenle bahse konu sporcuların ödüllerinin verilebilmesi amacıyla isimlerin düzeltilmesini talep etti. İlgili dilekçe de meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.
 
İMAR KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ
Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün isimsiz sokak ve caddelere isim verilmesi talebinin oybirliği ile kabul edildiği toplantıda daha sonra Hüseyin Koyuncu’nun imar plan tadilatı talebi görüşüldü. İlgili dilekçe görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.
İMAR YÖNETMELİKLERİ DEĞİŞTİ
Toplantıda daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün, “Belediyelerin yürürlükteki imar yönetmelikleri 31 Mayıs 2013 itibari ile iptal olacak. İşlemler 1 Haziran 2013 itibari ile değişen Planlı Alanlar Tip İmar yönetmeliğine göre sonuçlandırılacak. Bu nedenle değişen yönetmelikle çelişen plan notlarına tadilat yapılması gerekmektedir” şeklindeki dilekçesi görüşüldü. İlgili dilekçe de görüşülmek üzere oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.   
 
KOMİSYON RAPORLARI KARARA BAĞLANDI
Kapaklı Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı, bir önceki toplantıda İmar Komisyonu’na havale edilen konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından sona erdi. Kapaklı Meclisi bir sonraki toplantısını Ağustos Ayı’nın tatil olması nedeni ile Eylül Ayı’nın ilk haftasında gerçekleştirecek.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ