Peynir yapımı anlatıldı

Tekirdağ Yukarı Kılıçlı Köyü’nde peynir yapımı ve teknolojisi konulu eğitim verildi.

GÜNDEM 3.07.2013 02:28:00 0
 Peynir yapımı anlatıldı
29 ÇİFTÇİ KATILDI
Eğitime Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak, Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman, Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Bilal Bilgin, Veteriner Hekim Erhan Yalçın, Mühendis Nesrin Erdoğan, Yukarı Kılıçlı Köyü Targel personeli Veteriner Hekim Özlem Işık, 11 Targel personeli ile 29 kadın çiftçi katıldı.
 
 2 GÜN SÜRDÜ
Eğitimin ilk gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cevdet Soyak tarım ve hayvancılıkta kadının yeri, emeği ve önemi hakkında bilgiler verdi. Gıda ve Yem Şube Müdürü Kamil Yaman da süt ve süt ürünlerinin üretimi ve tüketimi konusu ile “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” hakkında, Doç.Dr. Bilal Bilgin de peynir ve süt ürünlerinin beslenmedeki ve insan sağlığındaki rolü, peynir yapım aşamaları, peynir yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verdi.
 
SERTİFİKA VERİLDİ
Eğitimin ikinci gününde katılımcılara uygulamalı olarak peynir üretimi ve teknolojisi gösterildi. Ayrıca Mühendis Nesrin Erdoğan sağım hijyeni konusunda bilgi verdi. Katılımcılara eğitim sonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından sertifika verildi.
 
 
 
 
 
Haber / Menşure KARDEŞ