Aile hekimliğinde yeni dönem başladı

Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, aile hekimlerin de hastaneler gibi randevu sistemi ile çalışmaya başladığını açıkladı.

GÜNDEM 2.07.2013 01:24:00 0
 Aile hekimliğinde yeni dönem başladı
TELEFON VE İNTERNETTEN RANDEVU ALINABİLECEK
Olcay Palak, 1 Temmuz’dan itibaren hastaların sadece hastane başvuruları için değil aynı zamanda aile hekimleri için de internetten ya da telefonla randevu alabileceğini belirterek “Hastalar aile hekimlerinden randevularını telefonla "Alo 182 Çağrı Merkezi", internet ortamında "www. hastanerandevu.gov.tr" adresi, mobil cihazlarla ise "Hastane Randevu Merkezi Mobil Uygulaması" ile alabilecek. Herhangi bir zorunluluk yok ama randevuyla gidilirse vatandaşlarımız beklemeden aile hekimine muayene olabilir” diye konuştu.
 
TOPLAM 47 HEKİM GÖREV YAPIYOR
Akıllı telefonlara uygun program yüklendiği takdirde randevunun çok kısa sürede alınabileceğini, bunun için gereken sistemin kurulduğunu söyleyen Olcay Palak, “Çerkezköy ilçe merkezinde 20, Kapaklı’da 17, Kızılpınar’da 4, Karaağaç’ta 4 ve Veliköy’de de 2 olmak üzere İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 47 aile hekimimiz vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Kızılpınar’da görev yapan 4 aile hekimi aynı zamanda Yanıkağıl, Bahçeağıl, Uzunhacı ve Karlıköy’de gezici hizmet veriyor. Kapaklı’daki 17 aile hekiminden biri de Pınarça Köyü’nde gezici hizmet veriyor” dedi. 
 
2 AİLE SAĞLIĞI HEKİMLİĞİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI
İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, mevcut durumda bir aile hekiminin ortalama 4 bin vatandaştan sorumlu olduğunu ifade ederek “İhtiyaç olması nedeni ile 2 aile sağlık hekimliği açılması için Nisan Ayı’nda gerekli başvuruyu yaptık. Talebimizin onaylanması ve gerekli atamaların yapılmasının ardından biri Bağlık Mahallesi, bir diğeri de Kızılpınar’da olmak üzere iki aile sağlık merkezi daha ilçemizde faaliyet gösterecek” bilgisini verdi.
 
 
Haber / Asim YAVUZ