Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Edirne'ye döndü

Avrupa Birliği Eğitim ve Kültür Programları Hayat Boyu Öğrenme Grundtvig Yetişkin Öğrenimi Ortaklığı projesi ( Outdoor ICT) kapsamında Avusturya’nın Carinthia bölgesi Villach yerleşimine giden Edir

GÜNDEM 1.07.2013 23:09:00 0
 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Edirne
FİNAL BULUŞMASI
Ağustos 2011'de başlayan ve Temmuz 2013’te tamamlanacak 'Outdoor ICT' projesinin bu toplantısı Avusturya Alplerine yakın göller bölgesi olarak bilinen turizm noktası Villach’da yapıldı. E-Yaşlılar Enstitüsü (Fransa),  Malaga Üniversitesi (İspanya), Fvg ve Liberta Üniversitesi Hayatboyu Öğrenme Merkezi (İtalya), Carinthia Yetişkin Eğitim Merkezi (Avusturya), Evora Üniversitesi Yetişkin Eğitim Merkezi (Portekiz) temsilcilerinin katıldığı proje toplantısına Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okulu proje ekibini ve Okul Aile Birliği üyelerini temsilen Okul Müdür yardımcısı Ferhat Demir, Okul Proje ekibi üyeleri Bülent Bacıoğlu, Mükerrem Yurduseven, Ali Karapire ile proje öğrencisi konumundaki okul aile birliği üyelerinden Merih Dede, Şinasi Yücel Dede, Ergun Güven, Şerafettin Kaya, İsmet Köker, Mukadder  Ersoy, Bahriye Ersoy, Sevim Yengin  katıldı.
 
BAŞARILI ÇALIŞMALAR SERGİLEDİLER
3 gün süren proje final buluşmasında pratik proje final raporu hazırlanması ön çalışmaları, ,  tarihi ve turistik noktaların elektronik aletler ile konumlandırılması ve tarihi turistik yerlerin gezilmesi ile bölge ormanlarında GPS ile koordinatları belirlenmiş sembolik hazine kutularının bulunması (geogaching ) gibi etkinliklere de yer verildi. 12 kişilik Edirne ekibi bu etkinliklerde GPS kullanımı ve harita bilgisi ile başarılı çalışmalar sergiledi.
 
AVUSTURYA VİLLACH ALPLERİNE ZİYARET
Proje kapsamında göller bölgesi göllerinin ve çevresindeki milli parklara gözlem amaçlı ziyaretler gerçekleştirildi. Özellikle Avusturya, İtalya ve Slovenya’yı kapsayan Alpe-Adria-Trail uzun mesafeli trekking yolunun Villach Alp yolunun Rosstratte noktası 1,732 metresine de ziyaret gerçekleştirildi. Bölgedeki birçok açık hava aktivitesi ve yürüyüş yolları incelendi. Outdoor ICT projesinde daha önce diğer ülkelerde toplantılar yapıldı ve çeşitli etkinlikler düzenlendi. Edirne Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Okul Aile Birliği  hedef grubuna yönelik olarak da; bilgisayar eğitimi ve internet kullanımı, Bilgisayar ve internet yolu ile harita, adres, rota kullanımı, oryantiring, geogaching, GPS kullanımı, hiking gibi yerel faaliyetler yapıldı  ’Outdoor ICT Projesi final raporunun sunulması ile temmuz ayı içerisinde sonlanmış olacak.
 
PROJE OKULUMUZ VELİLERİN UFKUNU GELİŞTİRDİ
Okul müdürü Şeref Uz son toplantı ile beraber tamamlanan yetişkin eğitimi projesi ‘Outdoor ICT ‘ nin etkinlikler ve Avrupa seyahatleri ile okulun-okul aile birliği üyelerinin ufkunu geliştirdiğini belirtti. Avrupa Birliği projeleri ile okul öğrencilerinin yararlanmasının yanı sıra okul aile birliği üyelerinin de yararlandığı bu projede toplamda 20 yetişkin okul aile birliği üyesinin hedef grupta eğitimler ve Avrupa hareketliliklerin içinde yer aldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN