Yaptıklarımızla öne çıkacağız

Edirne Ticaret ve Sanayi OdasıYönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, ETSO toplantı salonunda kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Meclis Başkanı Mehmet Eren ve Yönetim Kurulu Başkan YardımcısÄ

GÜNDEM 1.07.2013 23:01:00 0
 Yaptıklarımızla öne çıkacağız
KOBİ'LERE TEKNİK DESTEK
İşadamları ve yatırımcılara rehberlik edeceklerini ifade eden Başkan Zıpkınkurt, KOBİ'lere proje hazırlama konusunda teknik destek vereceklerini belirterek “Tüm üyelerimizin sektörel sorunlarını gündeme alıp bunlarla ilgili meslek komitelerimizi çalıştırmayı planlıyoruz. Bu da Edirne'nin güncel sorunlarını ve çözüm önerilerini tespit etmemizi sağlayacak” şeklinde konuştu.
 
HIZLI BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ BİZİ BEKLİYOR
Seçimin ardından kendilerini hızlı bir çalışma döneminin beklediğini söyleyen Zıpkınkurt, Trakya'daki Oda'larla birlikte çalışma zemini oluşturmayı düşündüklerini, ilçelerdeki odalarla da Edirne'nin sorunlarını tartışarak çözüme kavuşturmak istediklerini söyledi. Yasaklanması gündemde olan mis meyve sabunu ile ilgili de bir açıklama yapan Zıpkınkurt, Edirne için önemli bir ürün ve önemli bir gelir kaynağı olduğunu söyleyerek “Önümüzdeki hafta Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıolu'nu ziyaret etmek için Ankara'ya gideceğiz. Komisyonda da anlatma imkanımız olursa mis meyve sabunu anlatacağız. Odamız,Edirne Mis Meyve Sabunu ile ilgili Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi Başkanlığı'na Coğrafi İşaret Başvurusu yaptı ve tescil süreci devam ediyor. Edirne'de 400 yıldan beri bu sabun var. Sorunun aşılacağını zannediyorum” dedi. Zıpkınkurt, basın mensuplarına konuyu gündemde tuttukları ve gösterdikleri duyarlılıktan dolayıda teşekkür etti ve “Dört yıllık sürecimizde sizlerin fedakar çalışmalarınızdan bizlerde faydalanalım, Edirne ticari hayatına birlikte yön verelim istiyoruz. Bu sebeplede sizlerle olan toplantılarımızı sık sık gerçekleştirmek düşüncesindeyiz. Tüm çalışma arkadaşlarımız ve Meclis Başkanımız Edirne'nin ticari hayatındanız ve dolayısıyla ticari hayatı biliyoruz. Odamız yeni dönemde çalışma arkadaşlarımızla beraber hazırladığımız gündemde kurumlar arası iletişimde aktif rol oynayacağız. Ticari hayatın bize verdiği beceriyle ve ETSO personelinin tecrübesiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odamızı Trakya'da önemli bir yere getireceğiz” dedi.
 
Haber / Gökhan TEKER