Erişilebilir projeler destekleniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ulaşılabilirlik Destek Projesi'nin (UDEP) uygulama alanını genişletti. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü D

GÜNDEM 29.06.2013 23:21:00 0
 Erişilebilir projeler destekleniyor
2013 YILINDA DA YAPILACAK
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2012 yılında ilk kez başlatılan ve örnek uygulamalarla ulaşılabilirliğin (erişilebilirliğin) pilot alan çalışması yapılan kentin tamamına ve diğer kentlere yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Ulaşılabilirlik Destek Projesi 2013 yılında da uygulanacak. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi projeye yönelik yaptığı açıklamada, ulaşılabilirliğin, engellilerin toplumsal yaşama katılabilmeleri için yapılı çevrede ve kentsel hizmetlerde alınması gereken fiziksel ve mimari tüm tedbirleri içerdiğini belirtti. UDEP 2013 kapsamında proje yürütücüsü olarak il özel idareleri, belediyeler, kaymakamlıklar ve muhtarlıkların, yerleşim yerlerinde belirleyecekleri pilot alanlarda ulaşılabilirliği sağlamaya yönelik projelerinin desteklenmesi öngörülüyor.
 
 SON GÜN 15 TEMMUZ
Başvuru duyurusunun internet sitesinde yayınlandığını, 15 Temmuz'un son başvuru tarihi olduğunu ifade eden Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Aylin Çiftçi, “Bütün belediyelere çağrıda bulunduk. Eğer caddeyi veya binayı dönüştürüyorsanız, projeniz hazırsa getirin bize. Beldelerde 50 bin liradan başlayan, illerde 450 bin liraya kadar onayladığımız projelere fon veriyoruz. Erişilebilirlik için verdiğimiz bir destektir bu. Bütün belediyelerimizin çalışmalarını hazırlayıp projelerini sunmalarını bekliyoruz” diye konuştu. UDEP 2013 Proje Teklif Formuna uygun olarak hazırlanacak proje teklifleri, kurum ve kuruluşlarca elektronik ortamda ve yazılı olarak ilgili valiliğe sunulacak. Proje teklifleri, valilikler tarafından amaç ve proje formatına uygunluğu değerlendirilecek, uygun bulunan proje teklifleri en geç 15 Temmuz 2013 tarihine kadar elektronik ortamda, en geç 22 Temmuz 2013 tarihine kadar da yazılı olarak Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde olacak şekilde gönderilecek. Proje yürütücüsü olarak seçilen il özel idareleri, kaymakamlıklar, belediyeler ve muhtarlıkların UDEP 2013 kapsamında yürütecekleri projelerine, pilot alanın bulunduğu; İl merkezi için en fazla 450 bin  TL, İlçe merkezi için en fazla 350 bin TL, belde için en fazla 150 bin TL, mahalle ve köy için en fazla 50 bin TL ödenek sağlanacak.
 
 
Haber / Gökhan TEKER