Yeşile giren iş makinesine tepki

Edirne Kocasinan Mahallesi Dr. Ahmet Zafer Sokaktaki Emek Sitesi'ne ait yol kenarındaki ağaçlık alanın bitişiğindeki kaldırımları belediyeye ait iş makineleri yenileme çalışması için kırmaya başladı

GÜNDEM 29.06.2013 22:22:00 0
 Yeşile giren iş makinesine tepki
TARTIŞMA ÇIKTI
İş makineleri yeşillik alana da kısmen zarar verdi. Kesilen ağaç bulunmazken, iş makinelerini gören site ve mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi ve iş makinesinin operatörü ve kamyon şoförünü alandan uzaklaştırdı. Site sakinleri, ağaçların kesilerek sitenin karşısında bulunan Karadenizliler Derneği için belediyenin otopark yapacağını iddia etti. Bunun üzerine site sakinleri ile dernek üyeleri sokak ortasında uzun süre tartıştı. Dernek üyeleri, vatandaşlara iş makinelerinin kendileri ile alakası olmadığı söyledi. Tartışmayı araya girenler ayırdı.
 
BURAYI TAKSİM’E ÇEVİRİRİZ
Burada bir ağaç katliamının yapılacağını iddia eden site sakini Nurten Çalışkan, 'İş makinesi kaldırımı söktüler. Buraya dernek için otopark yapacaklarmış. Biz de site halkı olarak tepkimizi koyuyoruz. Bu yeşil alan bize ait. Biz geldiğimizde burada kepçe ağaçların içerisindeydi. Biz de müdahale edip uzaklaştırdık. Burada gerekirse nöbet tutacağız ve gerekirse burayı Taksim'e çeviririz' dedi.
 
KALDIRIM ÇALIŞMAMIZ VAR
Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise, tretuvar çalışması yapıldığını belirterek, "Oradaki bozuk kaldırımla ilgili bir çalışmamız var. Ağaçlara bir zarar verilmesi söz konusu bile değil. Sadece kaldırım çalışması. Ancak vatandaşların bu duyarlılığı ve ağaçları koruma istekleri beni çok mutlu etti. Kesinlikle ağaçların kesilmesi söz konusu bile olamaz" dedi.
 
 
Haber / Ahmet KILAVUZ