Ajans tarafından desteklenecek

2012-2013 Mali Destek Programları kapsamında Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Üreticilerin İşbirliği İmkanlarının Sağlıklı ve Kaliteli B

GÜNDEM 28.06.2013 23:02:00 0
 Ajans tarafından desteklenecek
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ DE DESTEK VERİYOR
Trakya Kalkınma Ajansı tarafından başarılı sayılarak uygulamaya değer bulunan proje,  2013 yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında uygulanacak. Projenin bütçesi 517 bin 372,10 TL olarak açıklanndı. Bunun 383 bin 358,62 TL'si Trakya Kalkınma Ajansı tarafından, 134 bin 13,48 TL’si eş finans olarak Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Projeye İstanbul Üniversitesi de iştirakçi olarak destek veriyor.
 
REKABET KAPASİTELERİ ARTIRILACAK
Uygulama süresi 12 ay olan projenin hedefi Kırklareli İlinde faaliyet gösteren bal üreticilerinin teknolojilere dayalı ekonomik faaliyetlerde bulunmaları üretim altyapılarının geliştirilmesi. Proje ile, bilgi üretimine ve teknoloji kullanımına imkan veren bir ortamın oluşturulması, bölgesel bal analizlerinin yapılması, bal ürünlerinin çeşitliliğin artırılması ve yeni ürünlerin sektöre kazandırılması, bal ürünlerinin daha sağlıklı ve organik olarak üretilebilmesi amacıyla bal üreticilerinin bilinçlendirilmesi, bal üreticilerinin işbirliği imkanlarının ve rekabet kapasitelerinin arttırılması sağlanacak.
 
Haber / Menşure KARDEŞ