Milletvekili Değirmendereli’den EDESOB’a ziyaret

Edirne gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden Edirne Mis Meyve Sabunu üretimi, satışı, ithalatı ve ihracatını yasaklayan yasal değişikliğin TBMM gündemine alınarak yeni hazırlanan torba yasaya konması

GÜNDEM 28.06.2013 22:08:00 0
 Milletvekili Değirmendereli’den EDESOB’a ziyaret
MİS MEYVE SABUNU ANLATACAĞIM
Kemal Değirmendereli üyesi bulunduğu alt komisyonda Edirne Mis Meyve Sabununu anlatacağını ve yasadan etkilenmemesi için gerekli değişikliklerin yapılması için çalışacağını belirtti. Kemal Değirmendereli “Üyesi bulunduğum alt komisyonda konu tartışılacak. Edirne Milletvekili olarak komisyon üyesi milletvekili arkadaşlarıma mis meyve sabunu anlatacağım.” dedi. EDESOB Başkanı Emin İnağ’ın görüşlerini alan Kemal Değirmendereli ve Emin İnağ İkiz Evler Konağına da eğitim ve üretim yapan sanatkarları ziyaret ettiler.
 
BU ÜRÜNÜN ÜRETİLMESİNE İSTİSNA GELMELİ
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ “Mis meyve sabunu üretimi Edirne ekonomisinde çok önemli bir yer tutmakta. Yaklaşık 2000 kişi mis meyve sabunu sayesinde evine ekmek götürüyor. Edirne’nin tarihi bir değeri olan bu ürünün bir kalemde silinmesi hiç doğru değil. Aynı zamanda tarihi değeri olan bir ürün. Osmanlı İmparatorluğu zamanında padişahların devlet adamlarına hediye olarak gönderdikleri bir ürün. Hem ekonomik hem tarihi değeri olan bu ürünün üretilmesine bir istisna gelmeli.” dedi.
 
Haber / Menşure KARDEŞ