CHP’nin ilk aday adayı Ensar Sivri

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nda önceki gün saat 19.30’da yapılan açıklamada 2014 yerel seçimleri için ilk Belediye Başkan Aday Adayı basına tanıtıldı.

GÜNDEM 28.06.2013 02:50:00 0
 CHP’nin ilk aday adayı Ensar Sivri
İLK ADAY ADAYI TANITILDI
Sivrioğlu Petrolleri sahibi Ensar Sivri’nin 2014 Yerel seçimlerinde Aday Adaylığı için başvuruda bulunacağını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Biz de bir büyüğü olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi. Çerkezköy’ün artık AK Parti’den zül ettiğini belirten Metin Dönmez, “İnsanlar artık yeter diyor. Çare, bu ülkede Belediyeciliği en iyi yapan CHP kadrosunu göreve getirmektir. Bu bağlamda 2014 seçimlerinde vatandaşlarımızın çoğunluğunun teveccühünü alacağımıza eminiz” dedi.
 
AK PARTİ ADAYINA ACIYORUM
Seçimlerde yarışacak olan AK Parti adayına şimdiden acımaya başladığını kaydeden Metin Dönmez, “Partimiz aday adayını açıklayan ilk parti oldu. Önümüzdeki günlerde iki aday adayımızın daha ismini açıklayacağız” dedi. Aday adaylığı ile ilgili yasal sürecin 15 Temmuz itibariyle başlayacağını söyleyen Dönmez, “Süreç 31 Temmuz’da sona erecek. CHP’de görev almak isteyen onurlu ve ahlaklı insanlara kapımız açık” diye konuştu.
 
ALİ CENGİZ OYUNLARINA ALET OLDULAR
Kaç aday adayı çıkarsa çıksın seçimlere sonuçta bir adayla girileceğinin altını çizen Metin Dönmez, “Diğer aday adaylarımız belirlenecek olan adayın etrafında birleşecektir” dedi. Geçtiğimiz dönem bazı CHP’lilerin, birileri tarafından oynanan Ali Cengiz oyunlarına alet olduğunu ifade eden Dönmez, “Bu dönem böyle bir durumun yaşanmayacağını görüyorum. Yapanların da pişman olduğuna inanıyorum” dedi.
 
10 TEMMUZ’DA İSTİFA EDECEĞİM
Bir önceki seçimleri CHP’nin kendi içindeki isimlerin birtakım oyunlara alet olması nedeni ile kaybettiklerini kaydeden Dönmez, “Seçimlerin kaybedilmesinde benim gençliğimin ve tecrübesizliğimin de etkisi oldu” dedi. 2014 seçimleri için kendisinin de aday adayı olacağını söyleyen Metin Dönmez, “10 Temmuz’da istifa edeceğim. Bu zamana kadar partimizden çıkacak aday adaylarını kendim tanıtmak istiyorum” dedi. Dönmez, aday adaylığı için istifa etmesinin ardından ilçe başkanlığına, yönetimin kendi içinden belirleyeceği bir ismin getirileceğini sözlerine ekledi.   
 
KENDİMİ İFADE EDEBİLECEĞİM TEK PARTİ CHP
2014 seçimlerinde Çerkezköy Belediye Başkanlığı için CHP’den aday adayı olacağını söyleyen Ensar Sivri ise kendisini ifade edebileceği tek partinin CHP olması nedeni ile CHP’den aday adayı olduğunu ifade etti. Partililere kendisini tanıtan Ensar Sivri, Çerkezköy’de yaşamı kolaylaştıracak ve güzelleştirecek vizyona sahip olduğunu belirtti. Sivri, gelecek nesillerin Çerkezköy’de mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi adına yola çıktığını sözlerine ekledi.
 
2 BİN KİŞİYE ULAŞILDI
Çerkezköy’e her iki saatte bir yeni insanların göç ettiğine dikkat çeken Ensar Sivri, “Her yeni göç yeni sorunlar ve bu sorunlara çözüm üretme ihtiyacını da beraberinde getiriyor” dedi. İlçedeki sorunların tespiti amacıyla bağımsız bir araştırma şirketi aracılığıyla Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy’de toplam 2 bin kişiye ulaşıldığını söyleyen Sivri, “Anket verileri ışığında konusunda uzman kişilerle projeler üretmeye başladık. Bu projeleri gelecek on yılları hesap ederek gerçekleştireceğiz” dedi.
 
KIZILPINAR VE VELİKÖYLÜLER KENDİLERİNİ YALNIZ HİSSETMESİNLER
Büyükşehir kanunu ile Kızılpınar ve Veliköy’ün Çerkezköy’e bağlandığını anımsatan Ensar Sivri, “Kızılpınar ve Veliköylüler artık kendilerini yalnız hissetmesinler. Oralara hizmet götürmede aksaklık yaşatacağımızı düşünmesinler. Çerkezköy’de hangi olanaklar varsa, Kızılpınar ve Veliköy’de de aynı imkanları sağlayacağıma söz veriyorum. Çerkezköy, Kızılpınar ve Veliköy ile çok daha güzel olacak” ifadelerini kullandı.
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ