Engelliler için bir araya geldiler

Özel Edirne Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin (ÖERM) ev sahipliğini yaptığı, Avrupa Birliği Hayat Boyu Öğrenme Programı Comenius Projesi kapsamında yürüttüğü ??

GÜNDEM 28.06.2013 02:31:00 0
 Engelliler için bir araya geldiler
BAŞARILI BİR ŞEHİR
Edirne Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu U Masada, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Yağmur Çocuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi kurucuları Mustafa Dökmeci, Prof. Dr. Dikmen Dökmeci, Okul Müdürü Nermin Dilgöz ile proje ortakları İngiltere, Estonya, Portekiz, Polonya, Yunanistan ve Avusturya temsilcileri bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Özcan, yaptığı konuşmada, “Edirne eğitimde marka bir şehir, hem akademik hem sporda ve diğer branşlarda başarılı bir şehir. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı olarak 326 okul ve kurum var 17 tanesi özel eğitimle ilgili, ilimizde 59 bin öğrenci var. Kurumumuz projeler noktasında etkin bir şekilde liderlik yapmaktadır. Şu an en fazla proje üreten bir kurumuz. Tekirdağ’da 13 tane projemiz kabul edildi bununla ilgili Trakya Kalkınma Ajansı ile imzaları attık. Bu projelerin bir kısmı rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasıyla ilgili. Bunların içinde tüm dünyanın sorunu olan obezite var. Yaşam, spor gibi sağlıklı yaşam projesi var. Biz komşularımızla AB ülkeleriyle ciddi bir proje atağına geçtik ciddi işbirliklerine gittik” dedi.
 
ÇOCUKLARA TEŞEKKÜR ETTİ
Özcan “Yağmur Çocukları Rehabilitasyon Merkezine teşekkür ediyorum bu konuda çok güzel işlere imza atıyorlar. Bu işbirlikleri sayesinde tabandan tavana doğru dostluk, barış, ortak akılla güzel projelere imza atacağız. Bu projeyle sınırlı kalmasın başka projelere de açığız çok donanımlı bir ekibe sahibiz. Özel eğitim alanında yaptığımız çalışmalar sonucunda geçen sene 81 ilden 14 il Cumhurbaşkanlığı tarafından ödüllendirildi. Bu illerden biride Edirne idi. Bu projeden dolayı partnerlere ve paydaşlara Yağmur Çocuklara çok teşekkür ediyorum” dedi. Proje koordinatörü Ann Southren, “Bu bizim ikinci projemizdir ortaklıkta bulunmaktan çok mutluyuz. Geçen yıl Özel Yağmur Çocukları Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ettiğimizde oldukça etkilenmiştik ve özel eğitime verilen önemi ve ilerlemeyi görünce hayret içinde kaldık. Özel eğitim alanında bariyerleri kaldırmak için bu tür projelerle işbirliği içerisinde olmamız gerekir” diye konuştu.
 
 
Haber / Menşure KARDEŞ