Buğday ve arpa çeşitleri tanıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından başlatılan ve Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörlüğünce yürütülen “Tarımsal Yeniliklerin Y

GÜNDEM 28.06.2013 01:55:00 0
 Buğday ve arpa çeşitleri tanıtıldı
 VERİM VE KALİTE YÖNÜNDEN GÖZLEMLENDİ
 Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden temin edilen tohumlar Kırklareli Atatürk Toprak Su ve Tarımsal Meteoroloji Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yaptırılan analiz sonrası Ekiliş öncesi 350 Kg.granül Tarım Kireci, Ekilişte 80 Kg. 15-15-15 Kompoze gübre, Kardeşlenme döneminde  100 Kg.Amonyum Nitrat (yüzde 26) gübre, Sapa kalkmada 50 Kg. Üre gübre ve yine kardeşlenme esnasında yapraklara uygulanmak üzere sulandırılmış olarak 1 Kg. Çinko Sülfat Müdürlüğümüzce ilgili projeden karşılanarak kullandırıldı. Önceki gün yapılan tarla gününde, çeşitlerin gerek verim ve gerekse kaliteleri yönünden birbirleri üzerindeki üstünlükleri katılımcılar tarafından gözlemlendi.
 
HASAT YAPILDI
Demonstrasyon Sorumlusu Tekniker Güner Ön’ün demonstrasyon hakkında kısa bir bilgi vermesinin ardından Dr. Sami Süzer proje hakkında katılımcıları bilgilendiren bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından biçerdöver ile hasada geçildi. Tarla Gününe; Kırklareli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin,  İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hakan Keçeci, Edirne Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Bölge Koordinatörü Dr. Sami Süzer ve Dr. İrfan Öztürk,  Atatürk Toprak, Su Kaynakları ve Meteoroloji İstasyon Müdürü Dr. Fatih Bakanoğulları, Kırklareli Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü İhsan Çakır, İlçe Müdürleri ve konu sorumlusu personeli, Kırklareli Ziraat Odası temsilcileri, Mahalle Muhtarı Metin Duygun, Merkez İlçe Tar-Gel Projesi kapsamında görevli Ziraat Mühendisleri ile birlikte çiftçi ve üreticiler katıldı.
 
 
Haber / Cihangir ARIK