Bakan Şimşek yeniden uyardı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması için yapılan çalışmaların bir an önce tamamlanabilmesi için bakanlıklar ile diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarına i

GÜNDEM 28.06.2013 01:46:00 0
Bakan Şimşek yeniden uyardı
BUNDAN KAÇIŞ YOK
İlgili kurum ve kuruluşları, çalışmalarını hızlandırması konusunda uyaran Şimşek, "Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor. Bundan kaçış yok" dedi. Hükümet, kamuya ait sosyal tesislerin ekonomiye kazandırılması amacıyla Nisan ayında yeni bir düzenleme yaparak, bu tesislerin satışı, kiralanması veya diğer yollarla değerlendirilebilmesinin önünü açmıştı. Bakan Şimşek de bunun üzerine ilgili tüm kurum ve kuruluşlara bir mektup göndererek, tahsisli/tahsissiz olarak kullanılan gerek hazine ve gerekse kurumların kendi mülkiyetindeki taşınmazlar üzerinde bulunan tatil köyü, termal tesis, eğitim ve dinlenme kampları, spor tesisleri, misafirhane ve diğer sosyal tesislerin, Maliye Bakanlığı'na bildirilmesini istemişti. Bunun sonucunda da alınan bilgiler doğrultusunda listeler oluşturulmaya başlanmıştı. Bazı kuruluşların söz konusu bildirimi yapmakta gecikmesi üzerine Bakan Şimşek, ikinci bir mektup göndererek, tüm ilgilileri uyardı.
 
SON TARİH 5 TEMMUZ
Maliye Bakanı Şimşek, söz konusu sosyal tesislere ilişkin bilgilerin, en geç 5 Temmuz'a kadar kendilerine bildirilmesini istediklerini belirterek, bunun üzerine de kapsamlı bir çalışma yapacaklarını ve konuyu Bakanlar Kuruluna sunacaklarını ifade etti. Şimşek, "Tüm kamu kuruluşlarının bir an önce elindeki sosyal tesisleri bize bildirmesi gerekiyor" dedi.
 
 
Haber / Menşure KARDEŞ