Bu yıl 3.’sü düzenlenecek

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) 'Sokak Köpekleri ve Kedileri Fotoğraf Yarışması' bu yıl 3. kez düzenlenecek.

GÜNDEM 28.06.2013 01:17:00 0
 Bu yıl 3.’sü düzenlenecek
GELENEKSEL HALE GELDİ
HAYTAP yetkilileri, sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara dikkati çekmek amacıyla hayata geçirdikleri fotoğraf yarışmasının bu yıl 3. kez düzenleneceğini söyledi. Yarışmadan elde edilen gelirin, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanıldığını belirten yetkililer yarışmadan elde edilen gelirin her geçen yıl arttığını ifade etti.
 
HAYVANLARIN DRAMINA DİKKAT ÇEKMEK
Yarışmada dereceye girecek ilk 12 fotoğrafın, 2014 yılı HAYTAP takviminde yer bulacağını belirten yetkililer, "HAYTAP takvimi artık geleneksel hale geldi. Satışlardan elde edeceğimiz gelirle sokak hayvanlarına yardım edeceğiz" dedi. Geçen yıl düzenlenen yarışmadan, 56 bin lira gelir elde edildiğini ifade eden yetkililer “Yarışma ile sokak hayvanlarından elde ettiğimiz geliri yine onlara bağışlıyoruz. Bugüne kadar Bitlis, Ortaca, Adana, İzmir ve İstanbul'daki hayvan bakımevlerine yardım yapıldı. İnsanlar hem ödüllü fotoğraf yarışmasına katılarak, hem de bir takvim satın alarak hiç görmedikleri hayvanlara yardım etmiş olabilirler. Bu yarışma asla pet shoplarda satılan farklı ırklardaki kedi ve köpeklerin fotoğraflarının yarışması değil. Hedefimiz sahipsiz hayvanların dramına dikkat çekebilmek” dedi.
 
BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ 2 BİN LİRA
Her yaş grubunundan amatör ve profesyonel fotoğrafçıların katılacağı yarışmanın jürisi, aralarında sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin de yer aldığı isimlerden oluşuyor. Birincilik ödülünün 2 bin lira olarak belirlendiği yarışmanın son katılım tarihi 15 Temmuz. Dereceye girecek fotoğrafların yer alacağı 2014 takviminin satışından elde edilecek gelir, HAYTAP'ın sokak hayvanları için geliştirdiği projelerde kullanılacak.
 
 
Haber / Menşure KARDEŞ