Potanın şimşekleri Bursa yolcusu

Tekirdağ Minikler Basketbol Lig’inde Şampiyon olan ve Bursa’da yapılacak olan Türkiye Minikler Basketbol Şenliğine katılmaya hak kazanan Tredaşspor, Bursa’ya hareket etti. Dün sabah saat 10.30’da İsmet İn?

GÜNDEM 28.06.2013 00:45:00 0
Potanın şimşekleri Bursa yolcusu
Tekirdağ Minikler Lig’inde 14 maç oynayıp sadece 1 yenilgi alan Potanın Şimşekleri, Final serisinde son maçta Çerkezköy Nurullah Narin İ.Ö.Okulu’nu mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.
 
DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU’NA BİLE BU KADAR SEVİNMEMİŞTİM
Basketbola ilkokul 2. sınıfta başladığını beliren Tredaşspor Basketbol takımı antrenörü Hakan Gamtüre, “İlkokul son sınıfta Türkiye 3.’sü olduk ve ben Efes Pilsen’e seçildim. Uzun yıllar Efes’te oynadım. Altyapılarda sayısız şampiyonluklar kazandım. Cumhuriyet tarihi’nde ilk olan, Dünya Şampiyonluğu’nu Özel Çavuşoğlu kolejinde yaşadım” dedi. Çok büyük zaferler kazandığını ifade eden Gamtüre, Çerkezköy ekibini yenip şampiyonluk kupasını aldıkları günü her şeyden önce tuttuğunu söyledi. Gamtüre, “Dünya Şampiyonluğu bile beni bu kadar mutlu etmemişti” diye konuştu. Amaçlarının bu gibi hedefleri tabana yaymak olduğunu kaydeden Gamtüre, “Disiplinli, sağlıklı, başarılı sporcular yetiştirmek istiyoruz” dedi.
 
TEKİRDAĞ’I TEMSİL ETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ
Tredaşspor’un 3 yıllık bir planlamanın eseri olduğunu dile getiren Hakan Gamtüre, “Her başarının bir hikayesi vardır. Tredaşspor olarak şimdi Türkiye Şampiyonası’nda büyük ve güçlü rakiplerin arasında Tekirdağ’ı temsil etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi. Bu zamana kadar 14 maç oynadıklarını ve sadece 1 yenilgi aldıklarını anımsatan Gamtüre, “Bu büyük bir başarı ve bu başarıların arasında en unutulmazı final maçı oldu. Uzun yıllar unutamayacağımız bir an yaşadık” diye konuştu.
 
MAÇ KAZANMAK YA DA KAYBETMEK ÖNEMLİ DEĞİL
Yetiştirdikleri oyuncuların şampiyonluk kupasını almalarının onur verici olduğunu söyleyen Gamtüre, “Onların geçmişte basketbola ilk başladığı zamanları biliyorum. Top sürmekte zorlanıyorlardı. Şimdi Türkiye Şampiyonası’na hareket edeceğiz. Bunlar çocuklarımız için unutamayacak birer anı olacaktır. Önemli olan maçı kazanmak ya da kaybetmek değildir. Önemli olan birlik beraberlik duygusunu açığa çıkarmaktır” ifadelerini kullandı.
 
HİÇ BİRİNİ AYIRT ETMİYORUM
Potanın Şimşekleri’nin deneyimli çalıştırıcısı Gamtüre, takımda kimseyi ayırt etmediğini, herkesin ayrı özellikleri olduğunu söyledi. Takımda yıldız diye tabir edilebilecek oyuncular olduğunu belirten Gamtüre, “Takım kaptanı Önder Atun bu takımda en çok dikkat çeken isim. Bu oyuncu 3 yıldır altyapıda. Büyük takımlarda oynayacak kapasitede ve bunun bilincinde. Türkiye Şampiyonası’nda kendini göstermek isteyecektir. Ali Tunca Şahin çok hızlı bir oyuncu. Berk Kıvılcım uzun boylu ve bloklar da çok iyi. Ama benim için hepsi birer yıldız.
 
Haber Merkezi