1 Temmuz’a kadar süre tanındı

Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına dair tebliğ ile Türk Gıda Kodeksi Buğday Unu Tebliği 2 Nisan 2013 tarihli Resmi Gazete de Yayımlanarak Yürürlüğe girdi.

GÜNDEM 26.06.2013 03:48:00 0
 1 Temmuz’a kadar süre tanındı
YENİ TEBLİĞLER NELER GETİRİYOR
1 Temmuz’dan itibaren ambalajsız olarak piyasaya arz edilen Ekmek, Tam Buğday Ekmeği, Tam Buğday Unlu Ekmek, Kepek Ekmeği ve Ekşi Hamurdan yapılan ekmek satış yerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde kapalı dolaplarda muhafaza edilecek. Müşterilerin rahatlıkla görecekleri yere Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğinde belirtilen etiketleme yönetmeliğinde bulunan zorunlu bilgilere ilave olarak ürünün net miktarının yer aldığı etiketler konulacak. Ekmeklik Buğday Unundaki Kül Miktarı Ekmek ve Ekmek çeşitleri tebliği yürürlüğe girmeden önce yüzde 0,55 iken anılan tebliğ ile yüzde 0,65 ve son buğday unu tebliği ile de yüzde 0,70 ile yüzde 0,80 aralığına çekildi. Tam buğday unundaki kül miktarı ise min. yüzde 1,2 olarak belirlendi.
 
EKMEKTEKİ KÜL MİKTARI ATRACAK
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren Türkiye 'de ekmek sadece Buğday Unu Tebliğinde tanımlanan özelliklere sahip Ekmeklik Buğday Unu ya da Tam Buğday Unundan yapılabilecek. Böylece ekmekte bulunan kül miktarı artmış olacak. Buğdaydan elde edilen unun randımanında ise, önceki düzenleme ile 69 kilogram un elde edilirken son değişiklik ile 78 kilogram un elde edilecek.
 
 
 Haber / Gökhan TEKER