Çalışmaları yerinde inceledi

Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan, önceki gün saat 11.00’da Pınar Mahallesi Temlikler Mevkiinde bulunan Kırklareli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

GÜNDEM 26.06.2013 02:44:00 0
 Çalışmaları yerinde inceledi
 GÜZEL BİR YATIRIM KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ
Hızla devam eden ve bu yılın sonunda bitirilerek işletilmeye başlanması planlanan tesis inşaatını gezen ve yetkililerden bilgi alan Başkan Çağlayan, ilk etapta günlük 13 bin 300 ton atık suyun işleneceğini söyledi. Belediye Meclis üyeleri ile birlikte yapılan gezide açıklamalarda bulunan Başkan Çağlayan: “Çeşitli etkilerle doğal yapısı bozulan Ergene Havzası´nın korunması için yapılan eylem planı kapsamında;  evsel atık su arıtma tesisi çalışmalarımız devam ediyor. Tesisimiz tamamlandığında sular çeşitli kullanımlar sonucunda atık su haline dönüşerek yitirdikleri fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik özelliklerinin bir kısmını veya tamamını tekrar kazanacaktır. 2030 yılına kadar bu kapasite ile arıtma yapılmasını düşünüyoruz. 2030 yılından sonra ise ilave yatırımla kapasiteyi daha da genişletebiliriz. İşletme tamamlandığında 2030 yılında günlük 13.400 ton atık su işlenecektir. Arıtma tesisimiz yeterli olmadığı halde ek tesisi de hayata geçirerek 150 bin nüfusun ihtiyacına cevap verebilecek duruma geleceğiz. Bu yılın sonuna kadar Kırklareli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini hizmete sokup, Kırklareli’ne güzel bir yatırım kazandırmış olacağız.”dedi.
 
SOSYAL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURACAĞIZ
Başkan Çağlayan, Atık Su Arıtma Tesisinin 2030 yılına kadar 13 bin 400 bin ton kapasiteli olduğunu ve daha sonra 2045 yılından sonra 17.300 bine çıkartabileceğini yineledi. Başkan Çağlayan, daha sonra ise saat 12.00’da Karahıdır Mahallesi Ayazma Sokak üzerinde bulunan Ayazma Köprüsü üzerinde başlayan ıslah çalışmalarını inceledi. Başkan Çağlayan: “İnci Dere ıslah çalışmamız başladı. Kırklareli’de tüm atık suları yaklaşık 16.200 metre uzunluğundaki kolektör hattı ile Kırklareli Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisine kadar getireceğiz. Tüm bu çalışmalarımızın maliyeti 20 milyon TL’dir. Belediye Başkanlığınca ilk defa böyle bir büyük yatırımın bizler tarafından yapılması ayrıca onur verici bir durumdur. 2 ay gibi bir süre içinde Karahıdır Mahallesi’nde kolektör hattı çalışmalarımızı tamamlamayı planlıyoruz. Bütün bu çalışmalarımızın ardından ise Cumhuriyet Mahallesi, Bademlik Mahallesi, İstasyon Mahallesi ve Karahadır Mahallesine kadar Kırklareli li vatandaşlarımızın rahat edebileceği sosyal yaşam alanları oluşturacağız.” şeklinde konuştu.
 
 
Haber / Asim YAVUZ