Tokatlılar piknikte buluştu

Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından önceki gün 11.00-19-00 saatleri arasında düzenlenen 2. Buluşma Pikniği’nde Tokat’ın yöresel yemeklerinin tadına bakan davetliler, Tokatlı sanatçılar Mine Akşa

GÜNDEM 25.06.2013 06:09:00 0
 Tokatlılar piknikte buluştu

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Program dernek binası önünden Mehteran Takımı eşliğinde Kazak gölüne gidilmesi ile başladı. Kazak Gölü’nde Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından düzenlenen 2. Buluşma Pikniği’ne Tokatlı AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Ali Osman Orhan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, AK Parti Kapaklı Meclis Üyesi Salih Bezgin, Gümüşhacıköy İlçesi ve Köyleri Dayanışma Derneği Başkanı Hayati Çakan, AK Parti Çerkezköy ve Kapaklı ilçe yönetimleri, CHP Çerkezköy ve Kapaklı ilçe yönetimleri, Tokatlılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Programda açılış konuşması Dernek Başkanı Bekir Atak yaptı. Programa katılanlara teşekkür eden Atak "İş bulma ümidi ile memleketinden koparak Çerkezköy ve Kapaklı’ya gelen hemşerilerimize yardımcı olmak, örf ve ananelerimizi yaşatmak ve tanıtmak için dernek olarak elimizden geleni yapıyoruz. Birlik ve beraberliğimizi bugün burada gösterdiğiniz için herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Dernek Başkanı Bekir Atak'ın konuşmasının ardından AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen günün anısına Tokatlılara ve vatandaşlara kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Programda emeği geçen sponsor firmalara ve protokol üyelerine Kapaklı Tokatlılar Derneği tarafından plaket takdim edildi.

 

PİKNİK AĞASI BELİRLENDİ

Programda ağalık artırması da yapıldı. Karaağaç Belediye Başkanı Dr.Özkan Yücel'in 10 bin TL ile başlattığı artırma büyük çekişmeye sahne oldu. İlhan Turan ihalede 60 bin TL vererek piknik ağası oldu. Programda ayrıca Gazi Osman Paşa'nın tabzlosunu Selami Hekimoğlu ve Salih Bezgin bin TL vererek satın aldılar.

 

"HEPİNİZİ KUTLUYORUM"

Programa sonradan katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaettin Akbulut, Tokatlıların arasında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugünkü programa özellikle katılmak istedim. Dernek yöneticilerimiz Ankara'ya gelerek bizi piknik şölenine davet ettiler. Yaşanan manzaradan ve tabloda gururlandım. Birlik ve beraberlik içinde olduğunuz için hepinizi kutluyorum" dedi.

 

"BU HİZMETLER DEVAM EDECEKTİR"

Türkiye'yi kıskanan kesimlerin bulunduğunu belirten Akbulut "Ekonomi, ulaşım, eğitim ve adalette AK Parti 10 yıldır önemli mesafeler aldı. Ülkemizde 30 yıldır yara olan terör bizim sayemizde son buldu. Hükümetimizin sizin gibi birlik ve beraberlik içinde yaşayan insanlara hizmette büyük gayretleri olacaktır. 3.boğaz köprüsü ihalesi yapıldı. Avrupa'nın en büyük havaalanını kazandıracağız. Ülkemizi ekonomik yönden kıskananlar var. Bizler de bu kişilere hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz. Türkiye’de bu birlik, beraberlik ve kardeşlik devam ettiği sürece bu hizmetler devam edecektir" dedi.

 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADILAR

Geleneksel hale getirilen ve bu ikincisi düzenlenen piknik şöleninde Dernek başkanı Bekir Atak  davetlilerle yakından ilgilendi. Sürpriz yarışmaların düzenlendiği piknik şöleninde Sanatçılar Mine Akşahin, Rahmetli Kıvırcık Ali'nin oğlu Eren Özütemiz, İhsan Yiğit ve Eryılmaz sırasıyla sahne alarak davetlilere müzik şöleni sundular. Programda Tokat yöresine müzikler çalarken, davetliler halay çekerek unutulmaz bir gün yaşadılar. Kazak gölünde saat 11.00'da başlayan piknik gün içerisinde yapılan çeşitli etkinliklerle akşam saatlerine kadar devam etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ