“Çocuklar bizlere birer emanettir”

Çerkezköy Müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kursları ve Ramazan konularını içeren bir seminer düzenlendi.

GÜNDEM 25.06.2013 05:25:00 0
“Çocuklar bizlere birer emanettir”

102 KURS ÖĞRETMENİ KATILDI

Dün saat 14.00’da Bahçeli cami’nde düzenlenen seminere Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin ve 102 kurs öğretmeni katıldı. Ahmet Çolak’ın okuduğu Kuran-i Kerimle başlayan programa, cin mesajının okunmasıyla devam edildi. Daha sonra yaz kursları öğrenci kayıtları uygulamalı anlatım ve bilgilendirmesi yapılırken, ardından ramazan hizmetleri,  2013 yılı sadaka-ı fıtır miktarı konulu yazı okundu.

 

İLK TERAVİH 8 TEMMUZ’DA

Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, 24 Haziran’da başlayıp 23 Ağustos’ta sona erecek olan yaz kursları ve Ramazan-ı şerif uygulanacak program hakkında, bilgiler aktardı. Emin “Çocuklarımızın Kuran-ı Kerim i okuyup öğrenmeleri sizlerin öncelikli hedefi olmalıdır. Yaklaşmakta olan Ramazan’ın bereket ve faziletinden bütün müminlerin faydalanmasını diliyorum.  Nasip olursa inşallah 8 Temmuz’da ilk teravih namazını kılmış olacağız. Aynı gece de ilk sahura kalkacağız. Sağlıklı insanlar için bir fırsat olan ramazanı iyi değerlendirmeliyiz. Yerine getirmemiz gereken ibadetlerimize ramazan da daha fazla özen göstermeliyiz” dedi.

 

SADAKA-I FITIR MKTARI 9.25 TL

Seminerde Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in sadaka-ı fıtır miktarı ve öğrencilerin eğitimi konularını içeren mesajı da okundu.  Diyanet işleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez mesajında,  2013 yılı Sadaka-ı Fıtır miktarının 9.25 TL olduğunu açıkladı. Yaz kursu öğrencilerine de başarılar dileyen Mehmet Görmez, “Çocuklar bizlere birer emanettirler. Bu emanetlerin en güzel şekilde eğitilip, öğretim görmeleri konusunda, öğretmenlerimiz ellerlinden geleni yapacaklardır” dedi.  

Haber / Gökhan TEKER