Hükümet aklını başına almalı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile birlikte Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın kızı Eylem'in düğününe katılmak üzere kente geldi.

GÜNDEM 24.06.2013 09:23:00 0
 Hükümet aklını başına almalı
KENDİNE ÇEKİ DÜZEN VERSİN
İnce ve Tekin çok sayıda partili ve Gürkan ailesi tarafından karşılandı. Düğün öncesinde gazetecilere açıklama yapan İnce, Taksim'deki müdahaleye dikkat çekerek “Başbakan bugün 'bizden, sizden' diyerek insanları ikiye ayırıyor. Bu Taksim'deki gerginlik kolay biteceğe benzemiyor. Hükümetin aklını başına alması lazım. Hükümetin o gençleri anlaması lazım. Onları anlamak yerine onları coplamayı, onlara gaz sıkmayı tercih ediyor. Bu insanlar durulmayacaktır. Başbakanın bunu böyle bilmesi lazım." Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarında CHP'yi Alevilerin üzerinden eleştirdiğini kaydeden İnce, "Başbakan'ın gazetelerde gördüğümüz, Alevilerin üzerine oyun oynandığı, CHP'nin bunları kaşığı şeklinde açıklamaları var. Bunlar çok talihsiz açıklamalar. Türkiye'de siyasette mezhepçiliği konuşan ilk başbakan Recep Erdoğan'dır. Yani meydanlara çıkıp, 'Ey Kılıçdaroğlu mezhebini söyle, mezhebini söyle' diyecek kadar küçülen bu kadar siyasetin içine mezhep ilişkilerini sokan kendisidir zaten. 'Reyhanlı'da 53 Sünni vatandaşımız öldü' diyerek, ölülerimizi bile Sünni, Alevi diye ayrıştıran Başbakan'ın kendisidir. Yani Başbakan, Ortadoğu siyasetini bile mezhep üzerinden okuyan birisidir. Türkiye'de ayrımcılığı körükleyen bundan nemalanmak isteyen birisinin böyle bir açıklama yapmış olması talihsizliktir, yanılgıdır, bölücülüktür. Türkiye'de insanları Kürt-Türk diye bölen, Alevi-Sünni diye bölen kişi kendisidir. En büyük bölücü Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisidir. Biz siyaseti mezhepler üzerinden okumuyoruz, insanlık değerleri üzerinden okuyoruz, demokrasi üzerinden okuyoruz, insan hakları üzerinden okuyoruz. Başbakan önce kendisine çeki düzen versin. Ağzından çıkanı kulağı duysun" dedi.
 
NİKAH ŞAHİDİ OLDU
Muharrem İnce ile Gürsel Tekin, Edirne Milletvekili Recep Gürkan'ın kızı Eylem Gürkan ile Egemen Karakoç'un nikah törenlerine katıldı. Törende, çiftin nikahını Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi kıyarken, Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP'li Gürsel Tekin ile Muharrem İnce nikah şahitliği yaptı. Nikah törenin ardından sahneye çıkan Muharrem İnce, Eylem ve Egemen çifti ile birlikte oynadı. Düğüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak ile Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, çevre ilçe belediye başkanlarıyla çok sayıda davetli de katılarak genç çiftçin mutluluğunu paylaştı.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ