“Her 5 gençten biri işsiz”

CHP Tekirdağ Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke’nin “varlık alım programını yılsonunda azaltabileceği, 2014’te de bundan tamamen

GÜNDEM 24.06.2013 09:04:00 0
 “Her 5 gençten biri işsiz”
SEÇMENE ŞANTAJ YAPMIŞTIR
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçmeni her gün biraz daha borç batağına gömdüğünü ileri süren Faik Öztrak “Başbakan, seçmene ‘ben iktidardan gidersem istikrar bozulur, sen de borçlarını ödeyemezsin’ diye türküler söylemiş, şantaj yapmıştır. Ancak istikrar hikayelerinin sıcak para çekilince biteceği bütün senaryoların suya düşeceği, Bernanke’nin ‘parti bitti’ demesiyle ortaya çıkmıştır” dedi.
 
450 MİLYAR DOLARA ULAŞTI
Mart ayı işsizlik verilerine de değinen Öztrak “İşsiz sayısı geçen yıla göre 186 bin kişi artmış. İşsizlik oranı da yüzde 10.1’e çıkarak iki haneli rakamlarda kalmaya devam ediyor. Gençlerde işsizlik oranı ise geçen yıla göre yaklaşık iki puan artarak yüzde 19.3’e ulaşmış. Yani iş arayan her 5 gençten biri işsiz” dedi. Türkiye’nin uluslararası yatırım pozisyonuna dair rakamlara vurgu yapan Faik Öztrak, “İlk 4 ayda ülkenin yatırım pozisyon açığı, yani açık pozisyon geçen sene sonuna göre 32.5 milyar dolar artarak 450 milyar dolara ulaştı” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Cihangir ARIK