Her zaman yanlarında olduk

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz, Başkan Yardımcısı Avukat Turhan Hançerli, Tekirdağ Şube Başkanı Emine Güvercin Mızrak, Kırklareli Şube Başkanı Arif Uzunoğlu, Baş

GÜNDEM 20.06.2013 07:12:00 0
 Her zaman yanlarında olduk
KUMBAĞ’DA TATİL YAPIYORLAR
Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren heyet üyeleri; Trakya’yı dolaştıklarını ve yaşadıkları sorunları dile getirmek için ziyaretlerini sürdürdüklerini belirtti. Gaziosmanpaşa Sakatlar Derneği Başkanı Gürlevik, Tekirdağ’ın Kumbağ Beldesi’nde yaptıkları sosyal faaliyetler hakkında İl Genel Sekreteri Mustafa Yel’e bilgi verirken; Türkiye’nin birçok yerinde yaşayan engellilerin Kumbağ’ a getirilerek burada tatillerini en güzel şekilde yapmalarını sağladıklarını, geçtiğimiz sene bundan 700 kişinin yararlandığını belirterek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Yaptıkları çalışmaların 60 bin TL tuttuğunu ve tamamen Gaziosmanpaşa Şubesi’nin imkânlarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
 
HER TÜRLÜ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ
İl Genel Sekreteri Mustafa Yel de; İl Özel İdaresi’nin yaptığı çalışmalardan bahsederken; Valilik Kültür Merkezi’nin engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için gerekli çalışmaların başladığını, Özel İdare Binası’nın engelsiz hale getirildiğini, geçtiğimiz yıl 50 akülü sandalyenin dağıtımlarının yapılarak hak sahiplerine verildiğini bildirirken; “Her zaman engellilerin yanında olduk ve imkânlar doğrultusunda her türlü yardıma hazırız” dedi.
 
HİZMETLERİN ÖNÜ AÇILDI
Tekirdağ’ın Büyükşehir Belediyesi olmasıyla birlikte bütçeden gelen paranın artacağını ve bunun da yatırım ile hizmetlerin önünü açacağını belirten İl Genel Sekreteri Mustafa Yel, Büyükşehir Belediyesi’ne Başkan Adayı olacaklardan hizmetlerin talep edilmesinin önemini vurguladı. Heyet üyelerinin çalışma azminin kendilerine de yansıması gerektiğinin altını çizen İl Genel Sekreteri Yel, engellilerin sorunlarını kendi sorunları gibi görerek çözmek gerektiğini ifade etti.
 
Haber / Gökhan TEKER