BİSADER’den Emniyet’e ziyaret

Balkan Göçmenleri İktisadi ve Sosyal Araştırmalar Derneği (BİSADER) Genel Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet Cebeci ve yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı’n?

GÜNDEM 20.06.2013 06:48:00 0
 BİSADER’den Emniyet’e ziyaret
ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Ziyarette BİSADER’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren Cebeci, “Derneğimizin kurulduğu 2004 yılından bu yana pek çok faaliyet gerçekleştirdik. Üyelerimize Bulgaristan’daki çifte vatandaşlık, miras, veraset, evlenme-boşanma, pasaport ve benzeri işlemlerinde yardımcı oluyoruz. Geçtiğimiz yıllarda üyelerimizin katılımıyla Edirne, Çanakkale, Eskişehir, Bursa, Ankara, Büyük Ada, Bulgaristan, Yunanistan ve Makedonya’ya geziler düzenledik. Her yıl ramazan ayında iftar yemekleri düzenleyip erzak yardımlarında bulunuyoruz. Ayrıca hem Rumeli Balkan Federasyonu’nun hem de diğer göçmen derneklerinin etkinliklerine katılarak destek veriyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında Rumeli Balkan Federasyonu’nun Rumeli Pikniği’ne, geçen hafta sonu ise İstanbul Sirkeci Garı’nda Kosova Prizrenliler Derneği tarafından gerçekleştirilen Bir Kofer Bir Sandık etkinliğine katıldık. Bulgaristan’da daha aktif bir şekilde hizmet verebilmek için Bulgaristan’da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Silistre iline bağlı Dulovo ilçesinde BİSADER Tunahan Derneği’ni kurduk. Önümüzdeki Eylül ayında geniş katılımlı bir törenle açılış törenini gerçekleştirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
 
BAŞARILAR DİLEDİ
BİSADER yönetimi ile bir süre sohbet eden Çorlu Emniyet Müdürü İsmail Bahri Şardağı, onlara yeni dönemde başarılar diledi. Çorlu Emniyet Müdürlüğü’nden ayrılan BİSADER heyeti daha sonra, derneğin yönetim kurulu üyelerinden Mali Müşavir Cengiz Yazar’ı da kendi ofisinde ziyaret etti.
 
Haber / Ahmet KILAVUZ