Şanlı bayrağın dalgalandığı her yer bizimdir

Jandarma Genel Komutanlığı 2013 yılı Subay ve Astsubay atamaları kapsamında tayini çıkan Jandarma Astsubay ve Uzman Jandarmalar için Trakyum Restaurant’ta düzenlen veda yemeğinde şark görevi için doğuya

GÜNDEM 19.06.2013 04:53:00 0
Şanlı bayrağın dalgalandığı her yer bizimdir
Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, Jandarma Genel Komutanlığı 2013 yılı Subay ve Astsubay atamaları kapsamında tayini çıkan Jandarma Astsubay ve Uzman Jandarmalar için veda yemeği düzenlendi.
 
VEDA YEMEĞİ DÜZENLENDİ
Trakyum Restaurant’ta önceki akşam saat 19.00’da düzenlenen veda yemeğine Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yelek, muhtarlar ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin yanı sıra geçtiğimiz günlerde kendileri için veda yemeği düzenlenen ve kısa bir süre sonra yeni görev yerlerine gidecek olan Çerkezköy Cumhuriyet Savcıları İbrahim Can ve Yusuf Sağlam da katıldı. Çerkezköy İlçe Jandarma Komutalığı tarafından düzenlenen yemekte, davetliler İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal tarafından karşılandı.
 
GÖREV YERLERİ BELLİ OLDU
Jandarma Genel Komutanlığı 2013 yılı Subay ve Astsubay atamaları kapsamında Çerkezköy ve beldelerinde görev yapan 6 Jandarma Astsubay ve Uzman Jandarma’nın Şark görev yerleri belli oldu. Buna göre Merkez Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir Karaman Ermenek Merkez Karakol Komutanlığı’na atanırken, Karaağaç Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan ise Bozkır Merkez Karakol Komutanlığı’na atandı. Jandarma Astsubay Çavuş Umut Caner Kaya’nın Şırnak Beytüşşebap Ayvalık komanda Tabur Komutanlığı’na atandığı Jandarma Genel Komutanlığı 2013 yılı Subay ve Astsubay atamaları kapsamında Uzman Jandarma 4 kademeli Çavuş Mehmet Emin Abay Siirt Şirvan Nallıkaya Karakol Komutanlığı’na, Uzman Jandarma 3 kademeli Çavuş Aytekin Öztürk Mardin Dargeçit Asayiş Komando Bölük Komutanlığı’na ve Uzman Jandarma Çavuş Selçuk Bozkurt da Diyarbakır Lice Komando Tabur Komutanlığı’na atandı.
 
UĞURLAYAN TARAF OLMAK HAKİKATEN ÇOK ZORMUŞ
Memurluğun en zor yanının kişinin yıllarca çalıştığı yerden ve çalışma arkadaşlarından ayrıldığı anlar olduğunu belirten İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, “Baş Savcım Ali Ulvi Yılmaz, geçtiğimiz günlerde Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu 2013 Yaz Kararnamesi ile tayini çıkan Çerkezköy Adliyesi hakim ve savcıları için düzenlenen yemekte, bu zamana kadar hep uğurlanan taraf olduğunu, uğurlayan taraf olmanın da çok zor olduğunu ifade etmişti. İnanın uğurlayan taraf olmak hakikaten çok zormuş” dedi.
 
YARIN SIRA BİZE GELECEK
Atamalar çerçevesinde şark görevini yerine getirmek için yakında Çerkezköy’den ayrılacak olan çalışma arkadaşlarına yeni görev yerlerinde başarılar dileyen İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal, “Bugün onlar Şark görevi için doğuya gidiyor. Yarın sıra bize gelecek. Ama fark etmez. Vatan topraklarının her yeri bizimdir. Bu şanlı bayrağın dalgalandığı her yer bizimdir” diye konuştu.
 
HİÇBİR ÇALIŞMA ARKADAŞIMLA KÖTÜ OLMADIM
Yemekte daha sonra tayini çıkan Jandarma Astsubay ve Uzman Jandarmalara hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi verildi. Karaağaç Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan plaketini Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın elinden aldı. “İnsan, doğası gereği hep gidendir” diyerek konuşmasına başlayan Ali Ulvi Yılmaz, “İnsan hep hareketlidir. Ben de mesleğim gereği çok kere tayin oldum. Fakat bugüne kadar hiçbir çalışma arkadaşımla kötü olmadım” dedi ve ataması çıkan askerlere yeni görev yerlerinde başarılar diledi. 
 
ÇERKEZKÖY’Ü UNUTMAYACAĞINIZI BİLİYORUM
Merkez Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Murat Aydemir ise plaketini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden aldı. Düzenlenen yemek organizasyonundan dolayı İlçe Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Başçavuş Dursun Bilal’e teşekkür eden Murat Aydemir, “Başta hasta yatağından kalkıp bizim için buraya gelen Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarı İslam Yaran olmak üzere bizi bu günümüzde yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bu tür atamaların ayrılan için de kalan için de zor olduğunu ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ise “Ben bundan sonraki yaşantınızda Çerkezköy’ü unutmayacağınızı biliyorum. Burası artık sizin kapınız” dedi. Ataması çıkan jandarmalara yeni görev yerlerinde başarılar dileyen Ertem, kendilerine aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam temenni etti.  
 
ŞANLI VE ŞEREFLİ BİR MESLEĞİNİZ VAR
Jandarma Astsubay Çavuş Umut Caner Kaya’ya ise plaketini Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz verdi. Kendisinin de Astsubay Çavuş olarak yıllarca ülkenin çeşitli illerinde görev aldığını ifade eden Korkmaz, “Görevim boyunca 9 şehir gezdim. Kızılpınar 10. görev yerim. Ben askerken tayin sözünü duyunca tüylerim ürperirdi” dedi. Çerkezköy ve Kızılpınar’a hizmet veren astsubay ve uzman jandarmalara teşekkür eden Korkmaz, “Ben 24 yıl askerlik yaptım. Bu vatan bizim. Ne mutlu size ki böylesine şanlı ve şerefli bir mesleğiniz var” ifadelerini kullandı.  
 
AYDOĞAN’A ÖZEL PLAKET
Uzman Jandarma 4 kademeli Çavuş Mehmet Emin Abay’a plaketini veren Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel de “Bir insanın yıllarını geçirdiği bir yerden ayrılması kolay bir iş değil” dedi. Bugüne kadar Karaağaç için yaptığı hizmetlerden dolayı Mehmet Emin Abay’a teşekkür eden Yücel, Karaağaç Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan için özel yaptırdığı plaketi de kendisine takdim etti.  
 
YENİ GÖREV YERLERİNDE BAŞARILAR DİLEDİLER
Uzman Jandarma 3 kademeli Çavuş Aytekin Öztürk ise plaketini Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’in elinden aldı. Öztürk’e yeni görev yerinde başarılar dileyen Belindir, her türlü sıkıntıda yardımlarına koşan Jandarma personelinin tamamına teşekkür etti. Uzman Jandarma Çavuş Selçuk Bozkurt’a ise plaketini Çerkezköy Nüfus Müdürü Gülhan Yelek takdim etti ve kendisine yeni görev yerinde başarılar diledi. Etkinlikte ayrıca Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz tarafından yaptırılan özel kalemler de muhtarlar tarafından tayini çıkan askerlere takdim edildi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ