Hemşireler yemin etti

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Yemin Töreni Piramit Salon’da gerçekleştirilen törenle coşkuyla kutlandı.

GÜNDEM 19.06.2013 04:39:00 0
 Hemşireler yemin etti
YENİ BİR HAYATIN BAŞINDAYIZ
Törene Namık Kemal Üniversitesi Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal, Rektör Yrd. Şefik Kurultay, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Boynukara, Sağlık Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürel, Öğretim Görevlileri, öğrenciler ile mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Mezuniyet töreninde Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü Birincisi Işıl Doğan, mezunlar adına konuşma yaptı. Doğan, “Bugün hem bir son hem de yeni bir hayatın başındayız. Bu gurur günümüzde bizlerle olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.
 
AMACIMIZ, İHTİYACI KARŞILAYACAK PERSONEL YETİŞTİRMEK
Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tülin Yıldız mezunlara hitaben gerçekleştirdiği konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim döneminde 48 hemşirelik bölümü öğrencisinin meslek yaşamına kazandırıldığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Yıldız, “Amacımız, toplumun sağlık sektöründe ihtiyacını karşılayacak nitelikli, yaşam boyu öğrenmeye, değişime ve gelişime açık sağlık personeli yetiştirmek.” dedi. Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Gürel de konuşmasında hemşirelik mesleğinin önemine vurgu yaptı. Hemşirelik mesleği sabır, hoşgörü sahibi, yürekleri insan sevgisi gerektiren bir meslek grubu olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Gürel, mezunlara meslek yaşamlarında başarılar diledi.
 
SAĞLIK ORDUSUNDA GÖREV ALACAKLAR
NKÜ Rektör V. Prof. Dr. M. İhsan Soysal da mezunlara yönelik gerçekleştirdiği konuşmada, “Bu gün mezun olan öğrencilerimiz bundan sonraki yaşamlarında sağlık ordusunda görev alacaklar. Eğitim burada hiçbir zaman bitmedi. Yaşamları boyunca sürecek. Mezunlarımıza bundan sonraki yaşamlarında toplumun bütününe kardeş olarak yaklaşmalarını diliyorum” dedi.  Mezuniyet konuşmalarının ardından Bölüm birinci, ikinci ve üçüncülerine plaket ve mezuniyet belgeleri takdim edilirken, mezun olan hemşirelik bölümü öğrencilerine mezuniyet belgeleri verildi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN