Eşine böbreğiyle yaşam verdi

Saray’da, kan kanserine yakalanan eşini 13 yıl önce ve kızını da 8 yıl önce kaybeden 48 yaşındaki Ayten Demirkapı, 4 yıl önce evlendiği ikinci eşi 59 yaşındaki Rafet Demirkapı'ya böbreklerinden

GÜNDEM 19.06.2013 04:35:00 0
 Eşine böbreğiyle yaşam verdi
İlk eşi Dursun Öksüz'ü 1990 yılında, 20 yaşındaki kızı Ayla Öksüz'ü de 2005 yılında kan kanseri hastalığından kaybeden Ayten Demirkapı, 4 yıl önce, 4 çocuk babası emekli işçi Dursun Öksüz ile hayatını birleştirdi.
 
BÖBREK YETMEZLİĞİ TEŞHİSİ KONULDU
Dursun Öksüz'e 1.5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Süren tedavilerin ardından bir can daha kaybetmek istemeyen Ayten Demirkapı, Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne başvurarak, eşine böbreğini vermek istediğini belirtti. Yapılan tetkiklerin ardından böbrek nakli yapılmasına tıbbi bir engel çıkmadı.
 
AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ
Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu'nun gerçekleştirdiği operasyonla Ayten Demirkapı'nın sol böbreği eşine nakledildi. Başarılı geçen naklin ardından Rafet Demirkapı sağlığına kavuştu.  Doç. Dr. Tamer Sağıroğlu, "Başarılı geçen bir operasyonun ardından nakli gerçekleştirdik. Ayten hanım ve Rafet beyin sağlık durumları oldukça iyi. Ayten hanımı bugün taburcu edeceğiz, birkaç gün sonra da Rafet bey taburcu olacak" dedi.
 
Haber / Cihangir ARIK