“Başbakan sorumlu arıyorsa, aynaya baksın”

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün saat 15.00’da gündem dışı söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, gezi Parkı olayları ile ilgili konuştu.

GÜNDEM 19.06.2013 04:30:00 0
 “Başbakan sorumlu arıyorsa, aynaya baksın”
BOCALADIKÇA SERTLEŞTİ
29 Mayıs’ta çevre konusunda bazı duyarlı gençlerin Gezi Parkı’nda eyleme başladığını, bu gençlere saldırıldığını belirten Köprülü “Bu saldırı emrini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Saldırıların ardından Türkiye ayağa kalktı. Başbakanın bu insanları dinlemeden hakaret ederek söze başlaması bu insanları kızdırdı ve kenetledi. İnsanlar kenetlendikçe meydanlar daha da kalabalıklaştı. Meydanlar kalabalıklaştıkça başbakan bocaladı ve bocaladıkça sertleşti” dedi.
 
HALKINA VE MİLLETİNE KARŞI MİTİNG YAPTI
Bütün diktatörlerin çaresiz kalınca şiddete başvurduğunu ifade eden Köprülü “Ak Parti ve Başbakan bu olayların sorumlusunu arıyorsa dönüp aynaya baksın. Bunun sorumlusu, yönetme yeteneği ortadan kalkan başbakandır” dedi. Başbakanın o gençlere saygısının ve sevgisinin olmadığını ileri süren Milletvekili Köprülü “Halkına ve milletine karşı miting yaptı. Adını da ‘milli iradeye saygı mitingi’ koydu. Milli iradeye saygın olsa bu parlamentonun 8 milletvekili tutuklu, bunun için adım atarsın” diye konuştu.
 
HALKA VERECEĞİ BİR ŞEY YOK
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bazı plan değişiklikleri ile ilgili de konuşan Köprülü “Marmara Ereğlisi’nde kömürle termik santrali kurma kararı alındı. Bundan ne belediyenin ne de bizim haberimiz var. Aynı şekilde Şarköy ve Malkara’da da termik santral kararı aldılar. Bu da bize gösteriyor ki, AK Parti’nin son yaşanan olaylardan alacağı hiçbir mesaj yoktur ve artık halka da vereceği bir şey yoktur” ifadelerini kullandı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN