Bulgar heyetinden Günay’a ziyaret

Bulgaristan Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov, Pomorie Belediye Başkan Yardımcısı İvan Aleksiev, Sliven Belediye Başkan Yardımcısı İvan Slavov ve beraberindeki heyet Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’

GÜNDEM 19.06.2013 04:22:00 0
 Bulgar heyetinden Günay’a ziyaret
SANAYİYİ DE KAPSAMASINI İSTİYORUZ
Bulgar heyetini Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay ve Meclis Üyesi Ahmet Baygur karşıladı. Günay, ziyarette yaptığı konuşmada, “Yaptığımız çalışmalarla  Bulgaristanlı işadamlarının buraya gelmesinin değişik faydalar getirmesini arzu ediyoruz. Yatırımların sadece ticarette değil sanayiyi de kapsamasını istiyoruz. Birçok alanlarda da çalışmalar gerçekleştirdik, kültürel faaliyetleri de karşılıklı olarak gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıların sonunda işbirliklerinin daha da güçlenerek gelişmesini istiyoruz. Tekirdağ  ve Trakya hızla gelişen bir bölge, ihtiyacımız olan alanlarda daha çok işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.
 
HER İKİ TARAFIN DA YARARINA OLACAK
Karşılıklı işbirliği içinde olmanın her iki tarafın da yararına olacağını söyleyen Günay “Bu toplantılar devam edecek her iki ülkenin aydın insanları birbirleriyle işbirliği yapacaktır. Yatırımcılarımıza katkı sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bulgaristan’daki gelişmeleri de düzenlediğimiz inceleme gezileriyle yakından takip ediyoruz” dedi.
 
DEVAMINI SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR
Her iki ülke arasında işbirliğinin artarak devam edeceğine inandığını anlatan Pırmovay Belediye Başkanı Angel Papazov ise “Bundan sonra da bu işbirliğinin devam edeceğine inanıyoruz. İki ülke arasında ticaret alanı çok geniş. Türkiye ile olan ilişkimizi yüksek tempoda devamını sağlamamız  gerekiyor” dedi.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN