Kapaklı için yeni bir sayfa açtık

1990’lı yıllardan beri Kapaklı’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren Has Acarlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar, önceki akşam düzenlenen tanıtım kokteylinde son gözdesi Bengü Evle

GÜNDEM 18.06.2013 08:31:00 0
 Kapaklı için yeni bir sayfa açtık
Kapaklı’da faaliyet gösteren Has Acarlar İnşaat’ın en büyük projesi olan Bengü Evleri projesinin önceki gün 21.00–24.00 saatleri arasında düzenlenen tanıtım kokteyli, Türkiye’nin ünlü sanatçılarından Cengiz Kurtoğlu’nun mini konseri ile gerçekleştirildi. 
 
NEDEN BENGÜ?
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Bengü Evleri tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını Has Acarlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Acar yaptı. Hasan Acar, 1986’da Alt
ınkaya Barajı sularının altında kalan Samsun Bafra Bengü köyüne duyduğu özlem nedeniyle projeye ‘Bengü’ adını verdiğini ifade etti.
 
İLKLERE İMZA ATMAYI KENDİME GÖREV BİLDİM
1990’da işçi olarak geldiği Kapaklı’da gecesini gündüzüne
 kattığını, büyümek ve çevresindeki insanlara faydalı olmanın en büyük hayali olduğunu söyleyen Acar, “Her zaman ilklere imza atmayı kendime görev bildim. Rabbimin yardımı ve Kapaklılıların güveni ile bugünlere geldik. Bu vesile ile başta aileme, çok değerli personelime ve projeye katkı veren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
KAPAKLI DEĞİŞİYOR
1990’lı yıllardan 2007’ye kadar Acar İnşaat olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Hasan Acar, “Bu süreçte yüzlerce konut inşa ettik. Her zaman günün şartlarına göre en iyisini yapma gayretinde olduk. Ancak bugün, yeni bir gün. Kapaklı için yeni bir sayfa açtık” dedi. Türkiye’nin hızla geliştiğini ve değiştiğini, Kapaklı’nın da bu değişime ayak uydurarak ilçe olduğunu sözlerine ekleyen Hasan Acar, “Bizim de değişme ve kabuğumuzu kırma vaktimiz geldi. Geleneksel inşaatçılık sayfası artık kapandı” dedi.    
 
MİGROS VE TEKZEN’İ KAPAKLI’YA KAZANDIRDIK
Bir önceki projede Organize’nin merkezine Türkiye’nin en tanınmış firmalarından Migros ve Tekzen’i Kapaklı’ya kazandırdıklarını dile getiren Hasan Acar, “Bundan sonraki projelerimizde çok daha iyilerini sunmayı hedefliyoruz. Kapaklı halkının ve yatırımcıların keyifle yaşayacağı bir projeye imza atıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
PROJENİN YÜZDE 70’İ YEŞİL ALAN
Hasan Acar, Has Acarlar İnşaat’ın son projesi Bengü Evleri’nin özelliklerinden de bahsetti. Proje içerisinde 8 bin 500 metrekare otopark alanının bulunduğunu söyleyen Hasan Acar, “Projenin yüzde 70’i yeşil alandan oluşuyor. Projede yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, bin 500 metrekarelik ticaret üniteleri, kamelyalar, 7/24 güvenlik ve çocuk oyun alanları da bulunuyor” dedi.  
 
KUPA İÇİN SÖZ VERDİLER
Hasan Acar’ın açılış konuşmasının ardından sahneye ana sponsorluğunu Has Acarlar İnşaat’ın yaptığı ve turnuvalarda il ikincisi olarak Türkiye Kupası’na katılma hakkı kazanan Çerkezköy Kartalspor takımı çağırıldı. Bugüne kadarki desteklerinden dolayı Hasan Acar’a teşekkür eden Kulüp Başkanı Yavuz Soydan, “Bizim için Türkiye Kupası’na katılma konusunda maddi sıkıntılar vardı. Fakat Hasan Acar tekrar kulübün ana sponsorluğunu üstleneceğini söyleyerek yüreğimize su serpti. İnşallah Kapaklı’ya en iyi dereceyle döneceğiz” dedi. Soydan’ın
konuşmasının ardından çember oluşturan minik sporcular kupa için söz verdi. 
 
SİZLERE TÜM BAFRA’NIN SELAMINI GETİRDİM
Bengü Evleri tanıtım kokteyline Samsun’dan katılan Bafra Belediye Ba
şkanı Zihni Şahin ise hemşerilerinin iş hayatında başarılı olmalarının kendile
ri için büyük bir onur kaynağı olduğunu ifade ederek, bu güzelliği sizlerle paylaşmak için Samsun'dan buraya kadar geldim. Sizlere tüm Bafra’nın selamını getirdim” dedi. Samsunluların Kapaklı’daki başarılarına tanıklık etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Şahin, “Samsunluların iş hayatındaki bu başarıları, diğer vatandaşlarımıza ve dolayısıyla da tüm ülkeye yansıyacaktır” diye konuştu. 
 
KAPAKLI’YA YAKIŞIR BİR PROJE
Bengü Evleri Projesi’nin Kapaklı’ya yakışır bir proje olduğunu ifade eden Samsun Federasyonlar Konfederasyonu (SAMKON) Genel Başkanı Kaya Aşçı, “Hasan kardeşim birkaç yıl önce bu projesinden bahsettiğinde bunun Kapaklı için bir lüks olacağını düşünüyorduk. Fakat Kapaklı ilçe oldu. Dolayısıyla bu gibi projeler artık bir ihtiyaç haline geldi. Çünkü görünen o ki Kapaklı’da bugüne kadar hep gelişi güzel yapılaşma gerçekleştirilmiş. İnşallah böylesine güzel projelerin sayısı daha da artar” dedi.  
 
CENGİZ KURTOĞLU SAHNE ALDI
Konuşmaların ardından sahne alan Türk Sanat Müziğinin 
ünlü sanatçısı Sami Aksu, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle, katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı. Gecenin finalinde ise Fantezi müz
iğin güçlü seslerinden ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne aldı. Birbirinden güzel şarkılarıyla dinleyenleri geçmişe doğru yolculuğa çıkaran Kurtoğlu, “Bugün buraya gelmeme vesile olarak gönlüme gönül dostları kazandırdığı için SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı’ya teşekkür ediyorum. Bu etkinlik sayesi
nde ailem daha da genişlemiş oldu” dedi. Bengü Evleri projesini ince
lediğini belirten Kurtoğlu, “Allah projenizi tamamına erdirsin. Başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.
 
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ GECEYE RENK
 KATTI
Cengiz Kurtoğlu’nun eskimeyen şarkılarından oluşan mini konser gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Etkinlik çerçevesinde kokteyl alanına getirilen ve üzerinde led pano bulunan araç vasıtasıyla Bengü Evleri’nin tanıtımı yapıldı. Havai fişek gösterilerinin renk kattığı gecede sahne arkasındaki inşaatın üstünde alevlerle “Bengü Evleri” yazılması da katılımcıların beğenisini topladı.  
 
BİNLERCE VATANDAŞ KATILDI
Bengü Evleri projesi tanıtım kokteyline Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü A. Hamdi Zenginal, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, SAMKON Genel Başkanı Kaya Aşçı, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi İrfan Demir, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı İsmet Çerçi, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, MHP Kapaklı İlçe Başkanı Hayri Varol, MHP Bafra İlçe Başkanı Hüseyin Acar, MHP Alaçam İlçe Başkanı Ersin Bıcır, Kapaklı Samsunlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Sakatlar Derneği Başkanı Ali Karaca ve binlerce vatandaş katıldı.    
 
Haber / Ahmet KARDEŞ