Kapaklı’daki baz istasyonları meclis gündeminde

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Atatürk Mahallesi’ndeki baz istasyonlarını meclis gündemine taşıdı. Mahalle sakinlerinin imza toplayıp dilekçe vermesine rağmen, baz istasyonunun k

GÜNDEM 18.06.2013 08:00:00 0
 Kapaklı’daki baz istasyonları meclis gündeminde
CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Kapaklı Atatürk Mahallesi sakinlerinin baz istasyonu isyanını Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Yüceer, mahalle sakinlerinin şikayetlerini sıraladı.
 
ÇOCUK PARKINA 100 METRE MESAFEDE
Yüceer, baz istasyonlarının sayısının GSM şirketlerinin abone sayısına bağlı olarak her geçen arttığına dikkat çekerek, Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde geçtiğimiz yıl su deposu şeklinde kamufle edilerek, bir binanın çatısına baz istasyonu kurulduğunu ifade etti. Baz istasyonunun kurulduğu bina ile çocuk parkı arasında 100 metre mesafe bulunduğunu söyleyen Yüceer, “Mahalle sakinleri ‘Mahallemiz baz istasyonu merkezine döndü. Çocuklarımızı oyun oynamaları için rahatça dışarı yollayamaz olduk’ diyerek duruma tepki gösteriyor” dedi.
 
BİR BAZ İSTASYONU DAHA
Mahalle sakinlerinin baz istasyonunun kaldırılması için eylem düzenlediğini, topladıkları 400 imzalı dilekçeyi dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e ilettiklerini anımsatan Yüceer,  Sorunlarının çözüleceğini düşünen hemşerilerimin mahalleye bir baz istasyonunun daha yerleştirilmesiyle tedirginlikleri iyice arttı. Şu an mahallede 4 adet baz istasyonu bulunuyor” dedi. Baz istasyonunun insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle kaldırılmasını talep eden mahalle sakinlerinin feryatlarının, yetkililer tarafından kulak ardı edildiğini ifade eden Yüceer “GSM baz istasyonlarının insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dair birçok bilimsel rapor ve makale yayınlandı” diyerek, baz istasyonlarının kaldırılmasını istedi.
 
BAKAN YILDIRIM’A SORDU
Yüceer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle “Tekirdağ genelinde, her ilçe ayrı ayrı belirtilmek üzere kaç baz istasyonu bulunmaktadır? Söz konusu baz istasyonlarının kaçı, sağlık, eğitim ve oyun parklarında bulunmaktadır? İstanbul Maltepe’deki emsal karar olmasına rağmen baz istasyonlarının şehir dışına taşınması ya da başka bir uygulama yapılması yönünde bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur? Olacak mıdır? Kapaklı Atatürk Mahallesi Erbay Caddesi’nde yaşayan vatandaşların baz istasyonlarının kaldırılması yönündeki talep bakanlığınıza iletilmiş midir? İletilmiş ise  Bakanlığınızın bu yönde bir çalışması olacak mıdır? Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar olmadı ise bunun gerekçesi nedir? Sözü edilen baz istasyonları kira vermekte midir?  Son bir yılda toplanan gelir ne kadardır? İnsan sağlığına olumsuz etkisi artık bilinen ve görüntü kirliliği de yaratan baz istasyonlarının kaldırılması konusunda bakanlığınızın yaptığı/yapacağı çalışmalar nelerdir?” sorularını yöneltti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ