Macaristan heyetinden Vali Yerlikaya’ya ziyaret

49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivaline katılmak için Tekirdağ’a gelen Macaristan Cumhuriyeti heyeti Vali Ali Yerlikaya’yı ziyaret etti.

GÜNDEM 18.06.2013 05:46:00 0
Macaristan heyetinden Vali Yerlikaya’ya ziyaret
FESTİVALE KATILMAK İÇİN GELDİLER
Valilik makamına gelen; Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Jànos Hóvàri, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Milli Müzesi’nin Genel Müdürü László Csorba, Ukraynada bulunan Beregsas Rakoczi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orosz İldiko, Kardeş şehir Kecskemet Belediye Meclis Üyesi Szalai Gabor, Kardeş şehir Şarospatak Belediye Meclis Üyesi Komaromi Katalin,Şepşisentgörg Belediye Meclis Üyesi Zsigmond Jozsef, Büyükelçi Tercümanı Ali Kemal Alpay ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Av. Güneş Gürseler Vali Ali Yerlikaya ile bir süre sohbet etti.
 
SAVUNMA BAKANININ MESAJI İLETİLDİ
Sohbette; geçtiğimiz günlerde, Tekirdağ’a gelmesi planlanan fakat Macaristan’da yaşanan sel felaketi nedeni ile gelemeyen Macaristan Savunma Bakanı Csaba Hende’nin göndermiş olduğu mesaj Vali Yerlikaya’ya iletildi. 49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali nedeni ile Tekirdağ’da bulunmaktan memnun olduklarını ifade eden heyet, bu yılki 11. Macar Günü etkinliklerinin daha güzel geçmekte olduğunu ifade ettiler.
 
İLİŞKİLERİN SÜRMESİNİ TEMENNİ ETTİ
Vali Ali Yerlikaya da; “2 ülke arasında köklü bir ilişki bulunuyor. Macaristan heyetimiz şehrimize hoş geldi. Bu yıl 49. su düzenlenen Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali, dost ülke Macaristan heyetinin katılımı ile daha görkemli geçiyor. İlişkilerimizin artarak aynı samimiyette sürmesini diliyorum” dedi.  Ziyaretin ardından, Macaristan Cumhuriyeti heyeti ve 49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivaline davetli olarak Tekirdağ'a gelen diğer ülke grupları ile Vali Ali Yerlikaya yemek yedi. Yemeğe, davetliler ile birlikte il protokolü katıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN