TÜSİAD her zaman iktidarları yönetmeye çalıştı

MÜSİAD heyeti MHP Çerkezköy Teşkilatı ve CHP Çerkezköy Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ziyaretlerde MÜSİAD'ın yapılanması hakkında bilgilendirmede bulunan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı D

GÜNDEM 16.06.2013 01:56:00 0
TÜSİAD her zaman iktidarları yönetmeye çalıştı
Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Yönetimi önceki gün Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ve Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
 
İLK DURAK MHP İLÇE TEŞKİLATI OLDU
MÜSİAD yönetiminin ilk durağı MHP Çerkezköy İlçe Teşkilatı oldu. Önceki gün saat 16.00’da gerçekleştirilen ziyarette MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Yönetim Kurulu üyeleri Necmettin Gül, Ayşe Doğan, Nazlı Küçükgöksel, Sedat Güner, Ufuk Sapa, Murat Şap, Muzaffer Aslan ve A. Gani Yüce’den oluşan MÜSİAD heyeti, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel, Başkan Yardımcısı Zeynel Abidin Gelen, Yönetim Kurulu üyesi Fatih Berber ve Çerkezköy Ülkü Ocakları Başkanı Tuncay Aktuğ tarafından karşılandı.
 
MHP HER ZAMAN İKTİDARA ADAY BİR PARTİDİR
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, yaklaşık üç ay önce göreve geldiklerini anımsatarak, “Seçim çalışmalarına başladık. İnsanların refah düzeyininyükselmesi için çalışmalar yapma amacındayız” dedi. MHP’nin her zaman iktidara aday bir parti olduğunu ifade eden Önsel “Gençlerin önünü açmak, vizyonu düzgün insanlarla çalışmak adına ilçedeki diğer siyasi partiler içinde en düzgün oluşum MHP çatısı altında gerçekleşmiştir” dedi.
 
2014’TE BU DURUM DEĞİŞECEK
Teşkilat olarak iyi bir çizgide ilerlediklerini sözlerine ekleyen Koray Önsel, “Artık insanlar siyasette yeni yüzler görmek istiyor” dedi. Siyasette yeni yüzlerin olmasının güzel olduğunu kaydeden Önsel, “Vatandaş sürekli aynı yüzleri görmekte sıkıldı. 2014 seçimleri ile bu durum değişecek” diye konuştu.  
 
YENİ YÜZLERİN GELMESİ TARAFTARIYIZ
Ülke için gayret gösteren herkesin yolunun açık olmasını temenni eden Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, “Günümüzde algılar hızlı bir şekilde değişiyor. Özellikle bu yerel seçimlerde adaylar ve oluşacak meclis büyük önem taşıyor. Eğer insanlara anlattıklarınız doğruysa, mantıklıysa peşinizden gelirler. Biz de artık yönetimlere yeni yüzlerin gelmesi taraftarıyız” dedi. Günümüz siyasetinde kalıplaşmış kişilerin olduğunu belirten Oktay Dede, “Bu kişiler bütün seçimlere oynarlar. Artık ülke olarak bu algıyı ortadan kaldırmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.   
 
20 GÜN SONRA GÖREVİMDEN İSTİFA EDECEĞİM
MÜSİAD heyetinin bir sonraki durağı ise Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Teşkilatı oldu. Ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Metin Dönmez, siyasi geçmişi hakkında bilgilendirmede bulundu. 2009 öncesi Devlet memuru olduğunu fakat 2009 seçimlerinde Belediye Başkanlığı’na aday olmak için görevinden istifa ettiğini anımsatan Dönmez, “Seçimleri kazanamadık. Daha sonra 2011’de ilçe başkanlığına seçildim. 2014 seçimlerinde tekrar Belediye Başkanlığı’na adaylığımı koymak için 20 gün sonra görevimden istifa edeceğim” dedi.
 
ÇERKEZKÖY BİZİM İÇİN POTANSİYELE SAHİP BİR NOKTADIR
Trakya’nın bugüne kadar MÜSİAD’tan yoksun olmasının eksikliğini, kuruluşun içine girince çok iyi anladığını söyleyen MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, “MÜSİAD ekonomik bir örgütlenmedir. Avrupa’da ve Orta Doğu’da çok güçlü iş ilişkileri var. Biz tüm Trakyalı iş adamlarımıza yardımcı olma niyetindeyiz” dedi. Şube merkezlerinin Çorlu’da olduğunu kaydeden Dede, “Çerkezköy bizim için potansiyele sahip bir noktadır” diye konuştu. 
 
FAİZDEN EN ÇOK YARARLANANLAR, TÜSİAD ŞİRKETLERİDİR
TÜSİAD ile MÜSİAD arasındaki farkın sorulması üzerine konuşan Oktay Dede, “2008’de yaşanan kriz sonrası TÜSİAD, İMF olmazsa ülkenin batacağını açıkladı. MÜSİAD ise ülkenin kendi kaynaklarıyla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini belirtti. Bugün gelinen noktada görüyoruz ki ülkemiz İMF’den borç almadan krizi atlattı ve bugün İMF’ye borç verir hale geldi” dedi. MÜSİAD’ın olaylara milli gözle baktığını kaydeden Dede, “Faizden en çok faydalanan kuruluşlar ise TÜSİAD içindeki şirketlerdir” dedi.
 
EN ÇOK KİM FAYDALI OLACAKSA O SEÇİLSİN
TÜSİAD’ın bu zamana kadar sürekli iktidarları yönetmeye çalışan bir kuruluş olduğunu belirten Oktay Dede, bütün sıkıntıların da bu sebepten dolayı yaşandığını savundu. Bütün siyasi partilere aynı mesafede olduklarına vurgu yapan Oktay Dede konuşmasının sonunda 2014 Yerel seçimlerinde ülkeye en çok faydası dokunacak kişilerin yönetime seçilmesini temenni etti.  
ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ GÜÇLÜ TÜRKİYE
MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede’nin bütün söylemlerine katıldığını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Parti olarak öncelikli hedefimiz güçlü Türkiye, güçlü Türk Milleti’dir. Bizim için önemli olan insanlarımızın işinde, evinde ve sosyal yaşantısında mutlu ve huzurlu olabilmesidir. Bunun için elimizden ne gelirse yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ