Jandarma Komutanlığı’nın 174. Yılı törenle kutlandı

Jandarma Teşkilatı’nın 174. kuruluş yıldönümü kutlamaları dolayısıyla Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'nda bir tören düzenlendi.

GÜNDEM 16.06.2013 00:50:00 0
Jandarma Komutanlığı’nın 174. Yılı törenle kutlandı
REN DÜZENLENDİ
Törene Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Nevzat Teker, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileri ile Jandarma personeli katıldı.
 
KÖKLÜ BİR KURUM
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın tarihçesi okundu. Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya, 14 Haziran 1839’da kurulan Jandarma Teşkilatının, emniyet ve asayişin sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiren köklü bir kurum olduğunu ifade etti.
 
TÜRKİYE HUKUK DEVLETİ
Vali Yerlikaya, Nüfus olarak az, ama yüzölçümü olarak geniş bir alana hizmet eden Jandarmanın, ülke genelinin yüzde 87’sinde, Tekirdağ’da ise yüzölçümünün yüzde 95'inde hizmet verdiğini belirtti. Konuşmasında, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğuna vurgu yapan Vali Ali Yerlikaya, kolluğun vazifesini ifa ederken, demokratik kurallar içerisinde, insan haklarına saygılı, en önemlisi de kanunların belirlediğini çerçevede hareket etmekte fayda olduğunu ifade etti.
 
BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
Jandarmanın çağa uygun hareket eden, gelişime açık, bu özelliği ile göz bebeği bir kuruluş olduğunu ifade eden Yerlikaya, teşkilatın 174. yılını kutlayarak, geçmişten bugüne vazifesi başında şehit olan teşkilat mensuplarına rahmet, gazilere ise sıhhat, afiyet dileğinde bulundu. Konuşmasının ardından Vali Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Albay Kazım Rıfkı Ayan’a başarı belgesi verdi. Tören sonunda, Vali Ali Yerlikaya ve davetliler, İl Jandarma Komutanlığı'nın kuruluş günü münasebetiyle hazırladığı sergiyi de gezerek ve yapılan gösterileri izlediler.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ