Mandalı, Makedon heyetini ağırladı

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, kardeş belediye ve kardeş okul projeleri kapsamında Türkiye’ye gelen Makedonya’nın Debre Beldesi’nden gelen Belediye Meclis üyelerini ve Zdravko Cockovski Okulu öğr

GÜNDEM 15.06.2013 03:59:00 0
 Mandalı, Makedon heyetini ağırladı
NÜFUSUMUZUN YÜZDE 15’İ TÜRK
İki ülke arasındaki iyi ilişkileri güçlendirmek adına Türkiye’ye gelerek Kapaklı Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzalamak istediklerini söyleyen Debre Belediyesi Meclis Başkanı Ylli Mirzo, “Bizim beldemiz Makedonya’nın batısında kalan bir beldedir. Nüfusunun çoğunluğu Arnavutlardan oluşan beldemizin nüfusunun yüzde 15’i ise Türk’tür” dedi. Türk nüfusun son yıllarda Makedonya siyasetinde de etkin rol oynadığını belirten Mirzo, “Debre Belediyesi olarak bizler onları destekliyoruz” dedi.
 
TÜRKİYE BİZİ RUMELİ OLARAK GÖRÜYOR
Kendi geleceklerine, Türkiye’nin geleceği ile aynı paralelde baktıklarını belirten Ylli Mirzo, “Türkiye bizi Rumeli olarak görüyor. Şimdiye kadar Türkiye’den ülkemize gelen yatırımların çoğu Makedonya’nın doğusuna yapılıyor. Debre ise ülkenin batısında kalan bir yerleşim yeridir. Umarım bundan sonra kuracağımız ikili ilişkiler neticesinde bizim beldemize de yatırımlar gelir” diye konuştu. 
 
İKİ TARAF ARASINDA KÖPRÜ VAZİFESİ GÖRECEĞİZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan İrfan Mandalı da Kapaklı’nın demografik özellikleri hakkında konuklarına bilgi verdi. İlçe nüfusunun yüzde 90’ının sanayi sektöründe çalıştığına dikkat çeken Mandalı, “Kapaklı’da çok büyük sanayi kuruluşları var. Biz belediye olarak, sizin işadamlarınızla bizim iş adamlarımız arasında köprü vazifesi kuracağız. İnşallah bu söylemlerimiz en kısa sürede eyleme dönüşür” ifadelerini kullandı.
 
ZAMANI GELİNCE BU GÖREVİ SİZLER ÜSTLENECEKSİNİZ
Makedon öğrencilere de hitap eden Mandalı, “İlçemize hoş geldiniz. Bizler bu makamlarda geçiciyiz. Zamanı gelince icra ettiğimiz bu görevleri sizler kendi ülkenizde, bizim gençlerimiz de burada üstlenecektir” dedi. Kapaklı’nın tarihi ve siyasi geçmişi hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan İrfan Mandalı daha sonra Debre Belediye Meclis üyesi Maliq Disha’ya Debre Belediye Başkanı’na verilmesi üzere hediye takdim etti. Maliq Disha da Başkan Mandalı’ya Makedonya’ya özgü bir hediye verdi. Makedonya’nın Debre Belediyesi’nin Kapaklı Belediyesi ziyaretinde Kapaklı Belediye Başkan Vekili Ayhan Aslan, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Özkan, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın eşi Fatma Mandalı, Debre Belediyesi Meclis Başkanı Ylli Mirzo, Belediye Meclis Üyeleri Maliq Disha ve Auni Duraku, tercüman Elma İmeroska ve Zdravko Cockovski Okulu öğrencileri yer aldı.     
 
 
 
Haber / Ahmet KARDEŞ