MÜSİAD üyeleri Çerkezköy’de bir araya geldi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu, bu ayki yönetim kurulu toplantısını Çerkezköy’de yaptı.

GÜNDEM 15.06.2013 03:44:00 0
 MÜSİAD üyeleri Çerkezköy’de bir araya geldi
KAHVALTI DÜZENLENDİ
Dün saat 09.00’da Çerkezköy Şanlıurfa Lokantası’nda MÜSİAD Tekirdağ üyeleri, Çorlu ve Çerkezköy’deki üyelerle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıya MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede, Başkan Yardımcıları Necmettin Gül, Ömer El, Erdoğan Orhan, Kubilay Utkaner, Ahmet Candan, Gençlik Kurulu Başkanı Burhan Ateş ile üyeler katıldı. Basın açıklaması yapan Basından Sorumlu Başkan Murat Şap “Kişilerin ve kuruluşların ülkemizin ve toplumumuzun, bölgemizin ve dünyanın sosyal ve kültürel, siyasal ve ekonomik, bilimsel ve teknolojik kalkınmasına katkıda bulunmak amacıyla oluşturulan bir “Gelişim, Diyalog, İşbirliği ve Güç birliği platformu” olan MÜSİAD, toplumumuzun geçmişten bugüne getirdiği kültürel ve manevi değerlerle beslenmiş, ortak bir iş ahlakının ve örnek bir işadamı yahut işletme modelinin oluşmasına, gelişmesine katkıda bulunma amacı ile hareket eden sivil toplum kuruluşudur” diye konuştu.
 
BU AİLEYE KATILMANIN KRİTERLERİ
MÜSİAD ailesine katılımın kriterleri ile ilgili de konuşan Şap, “Bu aileye katılmanın en önemli kriterleri yüksek ahlak, dürüstlük ve güvenirlik, sosyal, kültürel ve fiziki çevre duyarlılığı, ülkenin ve toplumun değerlerine, kültürüne ve kimliğine saygıdır” dedi.
 
YÖNETİM KURULU TOPLANTILARI İLÇELERDE YAPILACAK
Toplantıda konuşan MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr.Oktay Dede de “Bugün buraya gelişimizin ana nedeni yönetim kurulu toplantımızı Çerkezköy’de gerçekleştirmekti. 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz açılışın ardından yönetim kurulu toplantılarımızı ilçelerde yapmayı düşünüyoruz. MÜSİAD Tekirdağ’ın bütün ilçelerini kapsadığı gibi aynı zamanda Edirne, Kırklareli ve Silivri de teşkilatlanma çalışmaları yapacaktır. Oluşumu ve kurulması için hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor. Hızlı bir şekilde o bölgelerde gerekli çalışmaları yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
 
DİNAMİK VE PROFESYONEL BİR YAPI
MÜSİAD’ın genç, dinamik, tecrübeli ve profesyonel bir yapı olduğunu ifade eden Dede “Müstakil Sanayiciler olarak 2013’ü övünerek söylerim ki gayri safi milli hasılatımızın yüzde 15’ini karşılayan, bünyesinde 15 bin işletme bulunduran, her yıl 5 milyar dolar yatırım yapan, 1 milyon 200 bin kişiye istihdam eden, yıllık 17 milyar dolar ihracat yapan bir yapıdır. Bu yapı gün geçtikçe büyüyor. Tekirdağ ve Trakya’da MÜSİAD’ın kurulmasında ki ana amaç tüm Trakya’nın bu güçten  bu aktif yapıdan güçlü ekonomiden istifa etmesi amaçlanıyor. Dolayısıyla alt yapıyı kurduktan sonra hızlı bir şekilde meyvelerini almaya başladık. Arkadaşlarımız gerçek manada profesyonel iş dünyasını yakından tanıma imkanı buldular. MÜSİAD çok yoğun proje üreten bir kuruluştur” dedi.
 
GENÇLERDEN OLUŞAN BİR TOPLULUK
Gençlik Kurulu Başkanı Burhan Ateş de Genç MÜSİAD’tan bahsederek “Genç MÜSİAD genç girişimcilerden ve öğrencilerden oluşmaktadır. Kısaca ülkenin ve MÜSİAD’ın geleceğini teminat altına alan gençlerden oluşan topluluktur. Ağabeylerin sayesinde tecrübelerinden, deneyim bilgilerinden, büyüklerimiz yaşadığı sorunları bir daha yaşamaması için biz bize toplantılar yapıyoruz. Genç MÜSİAD 18-30 yaş üyelerden oluşuyor. İsmi genç olsa da yaptığı iş deneyimlerle büyük bir olgunlukla ülkemize ve insanımıza değer katmak için çalışmalar yapıp projeler üretiyoruz” diye konuştu.
 
İLK ZİYARET KAYMAKAM BAYHAN’A
Basına kapalı gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının ardından MÜSİAD üyeleri Çerkezköy’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. MÜSİAD üyeleri ilk olarak saat 10.30’da Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan’ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı gerçekleştirilen ziyarette MÜSİAD üyeleri Kaymakam Bayhan’a MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. 
 
ERTEM’İ DE ZİYARET ETTİLER
MÜSİAD üyeleri saat 11.30’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’i ziyaret etti. Çerkezköy’ün Trakya’da önemli bir yere sahip olduğunu belirten MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Oktay Dede “Çerkezköy sanayi tesisi açısından Kırklareli ve Edirne’den çok daha fazla yapıya sahip. Çerkezköy’deki çalışmalarınızı takip ediyoruz. Sizlerle ortak projelerimiz olacak. 24 Haziran’da gerçekleştireceğimiz ve Egemen Bağış’ın da katılacağı açılışımıza sizleri de bekliyoruz” dedi.
 
BİZLERİ MUTLU ETTİ
Ertem de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “MÜSİAD gibi bir kurumun Tekirdağ’da olmaması eksiklikti. MÜSİAD yerleşik düzende Anadolu insanlarının bir araya geldiği sivil toplum kuruluşudur. Oluşturduğu projelerle bizlere önemli sinyaller veriyor. Tekirdağ şubesinin oluşturulması bizleri mutlu etti. MÜSİAD hak ettiği başarıya ulaşacaktır. İnşallah başarılı hizmetleri bölgemiz için verirsiniz. Birlikte nice projelere imza atarak bu işin içinde oluruz” şeklinde konuştu.
 
ÇALIŞMALARI ANLATTILAR
MÜSİAD üyeleri saat 12.00’da ise AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ ve üyeler tarafından karşılanan MÜSİAD üyeleri, çalışmalar hakkında partililere bilgiler verdiler.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ