Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı

Kısa bir süre önce kuruluşunu tamamlayan Sınırlı Sorumlu Küçükyoncalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ilk olağan genel kurulunu önceki gün Küçükyoncalı Köyü Düğün Salonu’nda ger

GÜNDEM 13.06.2013 22:21:00 0
Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ilk genel kurulunu yaptı
KATILIM YOĞUN OLDU
Saat 11.00’da başlayan olağan genel kurula İl Tarım Müdürlüğünden Bakanlık Temsilcileri Mehmet Aksin ve Levent Özdilek, Tarım Kooperatifleri Tekirdağ Üstbirlik Başkanı Ramazan Demirkıran, Köy Muhtarı Ekrem Sevinç, Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığını Hüseyin Zeren’in yaptığı Mehmet Yılmaz, Celaleddin Güven, Kani Sevinç, Remzi Cari, Emin Sevim ve Mehmet Kenar’dan oluşan Kooperatif Yönetim Kurulu ve vatandaşlar katıldı.
 
ÜYELERLE GÜÇLENECEK
Olağan genel kurulun açılış konuşmasını Bakanlık Temsilcisi Mehmet Aksin yaptı. Aksin, S.S. Küçükyoncalı Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Hüseyin Zeren’in, Mehmet Yılmaz, Celaleddin Güven, Kani Sevinç, Remzi Cari, Emin Sevim ve Mehmet Kenar tarafından 7 bin 200 TL’lik bir sermaye ile kurulduğunu, kooperatifin bundan sonra yapılacak olan üyelerle güçleneceğini ve artık önemli kararların genel kurulda verileceğini söyledi.
 
SEÇİMLER YAPILDI
Mehmet Aksin’in açılış konuşmasının ardından olağan genel kurulu yönetecek divan heyeti oluşturuldu. Mehmet Kenar’ın Divan Başkanlığını, Celaleddin Güven ve Remzi Cari’nin Katip Üyeliğini yaptığı genel kurulda gündem maddeleri görüşülmesine geçildi. Huzur hakkı alınmamasının oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda, il ve il dışı harcırahlar karara bağlandı. Personel alımı ile bankalarda hesap açtırılması ve gerektiğinde kredi kullanılması için Yönetim Kuruluna yetki verildiği toplantıda, iki yıl süreyle görev yapacak yönetim ve denetim kurullarının seçimine geçildi.
 
GELİRLER HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Seçimlerde Kooporetif Yönetim Kurulu Hüseyin Zeren, Mehmet Yılmaz ve Celaleddin Güven’den, Denetim Kurulu ise Kani Sevinç, Remzi Cari ve Mehmet Kenar’dan oluşturuldu. Genel Kurulda Üst Birlik Delegeliğine de Emin Sevim seçildi. Dilek ve temenniler bölümünde bir konuşma yapan Tarım Kooperatifleri Üstbirlik Başkanı Ramazan Demirkıran, kalkınma kooperatiflerinin çalışmaları ve kooperatiflerin gelirleri hakkında bilgiler verdi. Karşılıklı görüş alış verişinin yapılmasının ardından olağan genel kurul sona erdi.
 
Haber / Gökhan TEKER