Türkçe’nin çocukları Çorlu’da sahneye çıktı

Bu yıl 11’incisi düzenlenen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Çorlu etkinliği gerçekleştirildi. Çorlu ikinci kez Türkçe Olimpiyatları etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

GÜNDEM 13.06.2013 21:59:00 0
 Türkçe’nin çocukları Çorlu’da sahneye çıktı
82 ÖĞRENCİ KATILDI
35’i kız, 47’si erkek olmak üzere 82 öğrenci ile 13 öğretmen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Çorlu etkinliğine katıldı. Cumhuriyet Parkı’nda bulunan etkinlik alanında gerçekleştirilen etkinliklerde Dünya’nın 5 ayrı kıtasından gelen misafir öğrenciler, Türk müziğinin sevilen şarkılarını seslendirdiler. Ayrıca misafir öğrenciler hem Türkiye, hem de geldikleri ülkelerin halk oyunlarını sahnelediler. Bazı misafir öğrenciler ise stad-up ve skeçlerle izleyicilerin karşısına çıktı. Etkinlikte Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a teşekkür plaketi takdim etti. Vali Yerlikaya yaptığı konuşmada, “Bu yıl ülkemizde on birincisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’nın 140 ülkeden gelen 2.000 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Böylesine büyük ve anlamlı etkinliği düzenleyen ve destekleyen herkese teşekkür ederim” dedi.
 
HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ İLE SONA ERDİ
Konser ve gösterilerinin sona ermesinin ardından bütün misafir öğrenciler ve davetliler hep beraber sahneye çıkarak kardeşlik türküleri söylediler. Uluslararası Türçe Olimpiyatları’nın Çorlu etkinliği havai fişek gösterisiyle son buldu.
 
Haber / Menşure KARDEŞ