Kapaklı’da yeni bir yaşam

Kapaklı’da faaliyet gösteren Has Acarlar İnşaat, şimdi de yepyeni bir yaşam anlayışının temellerini atıyor. Dün sabah düzenlediği kahvaltıda Bengü Evleri projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Kapak

GÜNDEM 13.06.2013 02:16:00 0
 Kapaklı’da yeni bir yaşam
Kapaklı’nın tanınan müteahhitlerinden ve aynı zamanda Kapaklı Belediye Meclis Üyesi olan Hasan Acar, dün saat 09.30’da Bengü Evleri Satış Ofisi’nde düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi.
 
PROJE TÜM KAPAKLI’NIN PROJESİDİR
Bengü Evleri Projesi’nin tanıtımı kapsamında düzenlenen kahvaltıda proje ile ilgili bilgi veren Hasan Acar, öncelikle projenin adının neden Bengü Evleri olduğu konusunda açıklama yaptı. Bengü’nün Samsun’un Bafra İlçesi’ne bağlı bir köy adı olduğunu belirten Hasan Acar, “Köyümüzün Altınkaya Barajı’nın suları altında kalması nedeniyle çok sayıda hemşerimizle Kapaklı’ya geldik. Projemize ‘Bengü’ adını vermemizin nedeni ilk bakışta memleketimize duyduğumuz özlem olarak algılanabilir. Fakat Bengü’nün kelime anlamı ‘Ölümsüz Türk’tür. Dolayısıyla projemiz yalnızca Bengü halkının değil, tüm Kapaklı’nın projesidir” dedi.  
 
ÖRNEK BİR PROJE
Bengü Evleri’nin gerek ormanın yanı başında olması gerekse şehir merkezine yakınlığı nedeniyle ayrıcalık sahibi olduğuna dikkat çeken Hasan Acar, “Türkiye'nın en büyük sanayi bölgelerinden biri olan Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesine, ilkokul ve liselere, hastanelere, şehir merkezine, çevre yoluna yakınlığıyla oluşan projemiz, bölgede yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızın göz bebeği olacaktır. Bengü Evleri, lokasyon değeri, doğayla bütünlüğü ve kolay ulaşımıyla, modern ve estetik dış cephe mimarisiyle, konforlu daireleri ve sosyal yaşama dair her yönüyle örnek bir projedir” dedi. Hasan Acar Aralık ayına kadar örnek dairelerin yapımının tamamlanacağını kaydetti.
 
HER AYRINTIYI DÜŞÜNDÜK
Bengü Evleri projesinde güven ve teknolojinin uyumla bir araya getirildiğini ifade eden Hasan Acar, “Vatandaşlarımızın hem sevdikleri hem de kendileri için güvenli ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri amacıyla her ayrıntıyı düşündük. Gelişmiş teknolojinin tüm imkânlarını kullanıyoruz. Yüksek deprem standartları ve son deprem yönetmeliğine göre, radye temel ve betonarme karkas sistemi ile inşa edilen Bengü Evleri’nde vatandaşlarımızı risklerden uzak bir yaşam bekliyor. Yüksek güvenlik duvarları, 24 saat görev yapan özel güvenlik görevlileri, kameralı güvenlik ağı, her daireye açık ve kapalı otopark imkanı, tüm giriş çıkışların kontrollü bir şekilde yapılması, ziyaretçi kabulünün sadece Bengü Evleri sakinlerinin onayıyla yapılacak olması ve site içerisindeki komşularla ücretsiz olarak dahili telefon sistemiyle görüşebilme imkanı, Bengü Evleri’nde huzur içinde bir yaşam için hazırlanan ayrıcalıklardan yalnızca birkaçıdır” ifadelerini kullandı.
 
TANITIM KOKTEYLİNE ŞARKILARIYLA RENK KATACAK
2014 Temmuz ayında tamamlanması planlanan ve 8 konuttan oluşan Bengü Evleri’nin 12 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edildiğini dile getiren Hasan Acar, blokların 6’sının 2+1 dairelerden, 2’sinin ise 3+1 dairelerden oluştuğunu belirtti. 2+1 dairelerin brüt alanın 117 metrekare olduğunu söyleyen Acar, 3+1 dairelerin brüt alanının ise 147 metrekare olduğunu kaydetti. Projede alışveriş merkezinden yüzme havuzuna, yeşil alanlardan kapalı otoparka kadar her türlü detayın düşünüldüğünü sözlerine ekleyen Hasan Acar, 16 Haziran Pazar günü saat 19.00’da düzenlenecek tanıtım kokteyline ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu’nun şarkılarıyla renk katacağını ifade etti.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ