El emeği ürünler göz doldurdu

Veliköy Belediyesi Garaj Hizmet Binası’nda açılan sergide Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursu yılsonu sergisinde 18 kursiyerin el emeği göz nuru ürünleri sergilendi. Sergilenen ürünler arasında Ã

GÜNDEM 12.06.2013 01:34:00 0
 El emeği ürünler göz doldurdu
 Veliköy Belediyesi ile Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle açılan Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursu yılsonu sergisinin açılışı dün saat 13.00’da gerçekleştirildi.
 
BU YIL 3.’SÜ AÇILDI
Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi’nin açtığı Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursuna katılan kursiyerlerin bir yıl içinde hazırladığı eserlerin yer aldığı yılsonu sergilerinin üçüncüsü dün saat 13.00’da Veliköy’de açıldı. Veliköy Belediyesi Garaj Hizmet Binası’nda düzenlenen açılış töreninde konuşan Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, “Halk Eğitimi Merkezleri, yaygın eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği yerlerdir. Bu eğitim yuvalarında vatandaşların istediği her konuda kurslar açılmaktadır” dedi ve serginin hayırlı olmasını temenni etti. 
 
DESTEK VERMEYE HAZIRIZ
Önceleri atıl durumda olan Veliköy Belediyesi Garaj Hizmet Binası’nda HEM desteği ve halkın ilgisiyle çeşitli kursların düzenlendiğini ve sergi açılışlarının gerçekleştirildiğini belirten Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Makine Nakışı ve Çeyiz Hazırlama Kursu 10 Ekim 2012’de başladı ve 21 Haziran’da tamamlanacak. Bu kursta 18 kursiyerimiz bir yıl boyunca çalışıp el emeği göz nuru ürünlerini bugün burada sergilemenin gururunu yaşıyorlar” dedi. Bölgede Meslek Yüksek Okulu yapılması nedeniyle Veliköy Garajı Hizmet Binası’nda başka bir HEM kursu düzenlenemeyeceğini belirten Belindir, “Eğer halkımızdan tekrar bir kurs açılması talebi gelirse, belediye olarak destek vermeye hazırız” dedi.
 
KURS EĞİTMENİNE PLAKET VERİLDİ
2012-2013 döneminde birçok kurs düzenlendiğini ifade eden Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, “Vatandaşımız isteyecek biz yapacağız” diyerek, belediye olarak her türlü kurs talebine destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından Başkan Hanifi Belindir tarafından kurs eğitmeni Nurlan Çetinkaya’ya teşekkür plaketi verdi. HEM kursiyerleri tarafından da verdiği desteklerden dolayı Başkan Hanifi Belindir’e hediye takdim edildi.
 
HAMUR AÇAN KIZLAR BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi. Sergide hamur açan küçük kızlar davetlilerden büyük ilgi gördü. Açılış törenine Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Memiş, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ