Anadolu Lisesi’nin 23. Mezuniyet Töreni yapıldı

Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin 2012-2013 eğitim öğretim yılının mezuniyet töreni, Vali Ali Yerlikaya ve eşi Hatice Nur Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, İl Emniyet Müdürü Ali Yıl

GÜNDEM 10.06.2013 19:48:00 0
 Anadolu Lisesi’nin 23. Mezuniyet Töreni yapıldı
BAŞARILAR DİLEDİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, ilk olarak Tekirdağ Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Nişancı konuştu. Nişancı; Tekirdağ Anadolu Lisesi’nin ülke genelinde sınavlarda elde ettiği başarısıyla, adından söz ettiren başarılı, bir o kadar da kurumsal gelenekleriyle, özel bir okul olduğunu belirterek, mezun olan öğrencilere bundan sonraki yaşantılarında başarı dileklerinde bulundu.
 
EN BÜYÜK EMEK AİLELERİN VE ÖĞRETMENLERİNDİR
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya; “Bugün burada şehrin Valisi olarak değil, bir öğrenci velisi olarak bulunuyorum. 12 yıllık bir eğitimin ardından, mezuniyet sevinci yaşayan geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın, bu günlere ulaşmasında en büyük emek onların ailelerinin ve öğretmenlerinindir, onlara teşekkür ediyorum” dedi.
 
MARİFET İLTİFATA TABİDİR
“Marifet iltifata tabidir” diyen Yerlikaya, başta mezun öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerini tebrik ederek “Mezun olan öğrencilerimiz, sizler rüşdünü ispat etmiş, öğrencilerimizsiniz! Gireceğiniz sınavlarda, hangi sonucu alırlarsanız alın, sizler bizim için önemli ve çok değerlisiniz. Zira sizler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği, çağdaş uygarlık seviyesine doğru büyük bir hedef doğrultusunda yol alan ve bu misyonu, çok iyi kavramış pırıl pırıl insanlarsınız. Hangi göreve gelirseniz gelin, görevinizi büyük bir sorumluluk içinde ve layıkıyla yerine getireceğinize yürekten inanıyorum” dedi. 
 
AYRILMANIN HÜZNÜ İÇERİSİNDEYİZ
Vali Yerlikaya’nın konuşmasının ardından veliler adına konuşan Dr. Nüget İlgün de “Şu an mezuniyet coşkusu yaşayan öğrencilerimizin duyguları çok farklı, zira onlar, mitokondrilerinin en yüksek olduğu bir dönemdeler” dedi. Mezun öğrenciler adına konuşan Ahmet Zait Kaan da 4 yılın sonunda, bugün okuldan mezun olduklarını, yeni bir hayata başlama döneminde iken; okullarından, arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılmanın hüznü içerisinde olduklarını ifade etti.
 
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE PLAKET VERİLDİ
Törende, Okulun Müdür Başyardımcısı Ahmet Poyraz’a, emekliye ayrılması sebebi ile İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler tarafından teşekkür plaketi ve diğer öğretmenlere de başka okullara tayinlerinden dolayı plaketler verildi. 2012-2013 eğitim yılında, okulu derece ile bitiren okul birincisi Fulya Özge Can, okul ikincisi Beste Tabak ve okul üçüncüsü Berkay Çağdaş’a, başarı belgeleri, Vali Ali Yerlikaya ve protokol tarafından takdim edildi.
 
YERLİKAYA’NIN OĞLU DA MEZUN OLDU
İlk üç dereceye giren öğrencilerin belgelerini almasından sonra, okul birincisi Fulya Özge Can, yaş kütüğüne plaket çaktı. Ayrıca mezun olmaya hak kazanan öğrencilere, sınıf öğretmenleri tarafından plaket takdim edildikten sonra ise mezuniyet programı, dilek balonlarının gökyüzüne salınması ve kep fırlatma seremonisi ile devam etti. Gece sonunda Vali Ali Yerlikaya’nın oğlu Ahmet Yerlikaya ve diğer öğrenciler mezuniyet coşkusunu aileleri ve sevdikleri ile yaşadılar. Tekirdağ Anadolu Lisesi'nin 23. mezuniyet töreni, verilen konser ile son buldu.
 
Haber / Cihangir ARIK