Etkin liderliğin 6 sırrı

Çerkezköy siyaset akademisi, önceki gün saat 14.30’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlene son hafta programı ile noktalandı. Siyaset Akademisine AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK

GÜNDEM 9.06.2013 19:34:00 0
 Etkin liderliğin 6 sırrı
YÖNETİCİ KARAR VERME GÜCÜNE SAHİP KİŞİDİR
Siyaset Akademisi’nin son hafta programında liderlik konusu işlendi. Programa katılan Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Hakan Turgut, “Liderlik, Bennis ve Nanus’a göre niyeti gerçeğe dönüştüren eylemi başlatan ve sürdüren temel enerji olan gücün akıllıca kullanımıdır. Lider, grubu etkileyen ve arkasından sürükleyen kişidir. Yönetim ise kaynakları planlama, organize etme, liderlik ve kontrol yoluyla örgütsel hedeflere ulaşmaktır. Yönetici ise karar verme ve yetkiyi kullanma gücüne sahip olan kişidir” dedi.
 
ETKİN LİDERLİĞİN 6 SIRRI
Turgut, etkin liderin altı sırrına da değinerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Etkin lider amaçlar doğrultusunda özgür bırakır. Takım oyunu oynar, kuralı bilir ama kuralı kırar. İyi bir iletişimcidir ve zamanı planlar. Karar verir ve uygular. İlkeler, neden-sonuç ilişkilerini doğuran hükmedici, kaçınılmaz kurallardır. Örnek İlke: “Lider, kendini izleyenleri amaç doğrultusunda özgürleştirir. Her durum ve soru için verilecek kesin bir reçete ya da şablon yoktur. İlkeleri soru kabul eder ve sorulara cevap verir”. Turgut, pratik ikna becerileri hakkında uygulamalı örnekler vererek, zaman zaman VTR ile görsel meteryaller kullanarak teknik bilgiler aktardı.
 
TOPLANTI DOLAYISIYLA PROGRAMA KATILAMADI
Programının ardından Kişisel Gelişim Uzmanı ve Eğitimci Hakan Turgut’a günün anısına AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ tarafından çiçek verildi. Programın ikinci bölümüne Deneyim paylaşımı konusunu anlatacak olan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın katılamayacağı bilgisini veren AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Ankara’ya İstanbul Belediye Başkanlarını ve İlçe Başkanlarını son günlerde yaşanan olaylardan dolayı toplantıya çağırdı. Bu nedenle İlçe Başkanımız Çerkezköy’den apar topar Ankara’ya hareket etti” dedi.
 
ÜYELERİMİZE “KARŞILIK VERMEYİN” DEDİK
Siyaset Akademisinin son hafta programında konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, son günlerde yaşanan Gezi Parkı protestolarına değindi. Demirbağ, son günlerde Türkiye’de üzücü olayların meydana geldiğini belirterek “İki milyar 700 milyon tane fidanı son on yılda toprağa diken bir iktidara 20 ağacın bir yerden bir yere nakledilmesi için yapılanları AK Parti hak etmiyor. Ülkede asıl mesele bu değildir. Vatandaşımız bu konuları bizden daha iyi biliyor. Bizden daha iyi takip ediyorsunuz. İlçemizde de bir takım olaylar olup teşkilatın önüne kadar fiili saldırıda bulunuldu. Biz olaylara duyarlı bir şekilde davrandık. Mesaj yolu ile üyelerimize telkinde bulunduk ve karşılık vermemelerini söyledik. Sizler de bundan sonra komşunuzla ve arkadaşlarınıza kesinlikle karşılık vermeyeceksiniz. Susacağız anlamına gelmiyor ama neden olduğunu anlatabildiğimiz kadar anlatacağız. Anlamıyorlarsa siz de haklısınız diyip oradan ayrılacaksınız” ifadesini kullandı.
 
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLALIM”
Siyaset yaşamı ile ilgili de konuşan Demirbağ, siyasete lise yılarlında başladığını ifade ederek “Bende lise çağlarından beri siyaset hastalığı vardı. 80 öncesinde olaylar 6 sene sürdü. 12 Eylül 1980’de bu olaylar sona erdi. O dönemlerde sağcı kesimden 7 bin kişi ölmüştü, 35 yıldır pkk olaylarında 7 bin şehit verdik. Çerkezköy’de bugünlerde yürüyenlere baktığımız zaman yüzde 90’lık bölümü 15-20 yaş arasıdır. Aslında bu çocuklara kabahat bulmuyoruz. Çünkü bizleri de yürüttüler. Önemli olan mesele bunları yaptıranlardır. Bizi demirli sopalarla sokağa salarlardı. Gidin sokakta Ramazan’da sigara içen, oruç tutmayanları, yemek yiyenleri dövün derlerdi. Geri döndüğümüzde ise bize bunları söyleyen adamlar kapıyı kilitleyip içeride yemek yiyorlardı. O zamanlar bunları düşünmüyorduk ve görev verildiği için bizim hoşumuza gidiyordu. Şimdiki gençler de orada ne olduğunu bilmiyor. Birlik ve beraberlik içinde sorumlu insanlar olarak daha çok çalışmak ve birbirimizi daha çok kenetlenerek kabahat kusur aramadan hareket etmeliyiz” dedi.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ