Bakan Müezzinoğlu Tekirdağ’da

Bir dizi ziyaret ile 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Tekirdağ il etkinlikleri için Tekirdağ’a gelen Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve eşi Faize Müezzinoğlu’nu, Tekirdağ Valiliği ön?

GÜNDEM 8.06.2013 02:17:00 0
 Bakan Müezzinoğlu Tekirdağ’da
2 AYDA 2. KEZ GELDİ
Tören mangasını selamlayan Bakan Müezzinoğlu, Valilikte şeref defterini imzaladı. Bakanın ziyaret programı ile ilgili bilgi veren Vali Ali Yerlikaya, son 2 ay içerisinde 2. Tekirdağ ziyaretini gerçekleştiren, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na Tekirdağ’a gösterdiği alaka ve duyarlılık nedeni ile teşekkür etti. Bakan Müezzinoğlu da; basın mensuplarının sağlık sektörü ve ülke gündemi ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
 
BGÖLGE HASTANESİ KAZANDIRMAK İSTİYORUZ
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Tekirdağ’a bir bölge hastanesi kazandırmak istediklerini, bu konu ile ilgili çalışmaların süratle devam ettiğini belirterek, ilerleyen aylarda bunun ayrıntılarının belli olacağını söyledi. Sağlık sektöründeki hekim açığı ile ilgili bir soruya da cevap veren Bakan Müezzinoğlu, mevcut hekimlerle açığı kapatmaya çalıştıklarını, ancak açığın çok olması ve kısa vadede kapatılmasının zor olması nedeni ile de Tıp Fakültelerine öğrenci alımı ile ilgili kontenjanların arttırıldığını ifade etti.
 
TASVİP ETMİYORUM
Ülke gündemi ile ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, “Milletçe birlikte sağduyuya ihtiyacımız var. Bedelini milletçe birlikte ödeyeceğimiz, olayları tasvip etmiyoruz” dedi. Bakan Müezzinoğlu, daha sonra Tekirdağ Belediyesine geçti.
 
TOPLUMUN MUTLU OLMASINI SAĞLIYOR
Belediye Binası girişinde Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç ve Belediye Başkan Yardımcıları tarafından karşılanan Bakan Müezzinoğlu Başkan Dalgıç’tan Tekirdağ ve Belediye çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı. Yerel yönetimlerin demokrasilerde büyük rol oynadığını belirten Müezzinoğlu ”Yerel yönetimler gençler, kadınlar, çocuklar kısacası herkesi kucaklıyor, toplumun mutlu olmasını sağlıyor” dedi.
 
HER YERE HİZMET GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ
Ziyaretten onur duyduğunu belirten ve Tekirdağ’ın hızlı gelişen bir il olduğunu söyleyen Başkan Dalgıç “Büyükşehir’e yaraşır şekilde hizmetlerimizi düzenli bir şekilde yapıyoruz. Şehrin her yerine hizmet götürmeye çalışıyoruz” dedi. Şeref defterini imzalayan Müezzinoğlu’na Başkan Dalgıç tarafından günün anısına hediye verildi. Müezzinoğlu’nun ziyaretine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Milletvekili Ziyeaddin Akbulut, Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Özen, Av. Nevim kaçar, Sinan Çetiz ve diğer bürokratlar da eşlik etti.
 
Haber / Gökhan TEKER