Taksim için yürüdüler

Gezi Parkı olaylarında bir haftayı aşkın bir süre geride kalırken hükümet aleyhtarı gösteriler de her geçen gün artarak devam ediyor.

GÜNDEM 7.06.2013 00:43:00 0
 Taksim için yürüdüler
AK PARTİ BİNASINA YÜRÜDÜLER
Çerkezköy Atatürk Caddesi’nde toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yüzlerce kişi, ellerinde Türk Bayrakları, tava ve tencerelerle Kapaklı’ya yürüdü. Önce Yıldızkent’e yürüyen kalabalık Kapaklı’da oluşturulan gruplarla birleşti. Sayısı 2 bini bulan grubu araç konyovu takip etti. Kapaklı Belediye Meydanında bir müddet dinlenen grup daha sonra AK Parti Binasına doğru yürüdü.
 
HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDILAR
Geniş güvenlik önlemleri alınan protesto gösterisinde grup, emniyet güçleri tarafından AK Parti önünde durduruldu. Grubun yürüyüşünü organize edenlerin, amaçlarının sadece yürüyüş olduğunu belirtmeleri üzerine, emniyet güçleri protestocuların yürüyüşüne izin verdi. Grup “Ölmeye geldik, Tayyip’i Taksim’e gömmeye geldik, Ölümüne Tayyip, Her yer Taksim her yer direniş, Hükümet istifa” şeklinde sloganlar attı. Kapaklı halkı balkon ve pencerelerinden, tencere ve tavalara vurarak eylemcilere destek verdi. Grup Kapaklı’daki eylemin ardından yine yürüyerek Çerkezköy’e dönerek olaysız bir şekilde dağıldı.
 
Haber / Asim YAVUZ