En çok atık pil toplayan okullar ödüllendirildi

Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama projesi sonunda toplam 553 kilogram atık pil toplayarak Tekirdağ birincisi olan Yıldızkent Ortaokulu'na Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Çevre M?

GÜNDEM 7.06.2013 00:38:00 0
 En çok atık pil toplayan okullar ödüllendirildi
Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Atık Pil Toplama Kampanyası’nda dereceye giren okullara ödülleri önceki gün düzenlenen törenle verildi
 
HERKES SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRMELİ
Bir pilin 20 çuval toprağı kirletebileceğini söyleyen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, “Doğal kaynakların bilinçsizce tüketilmesi, dünyamızın düşüncesizce kirletilmesi, şüphesiz ki yaşamın sürekliliğini ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Temiz bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakabilmek, devletlerin olduğu kadar bireylerin de temel prensibi olmalıdır. Bunun için herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” dedi.
 
ÖVÜNÇ KAYNAĞI OLDU
Doğaya atılan pillerin tarımsal ürünlere zarar verdiğini ifade eden İrfan Mandalı, “Topraktaki kirlilik yeraltı sularımızı zehirlemektedir. Belediye olarak size hediye ettiğimiz bu pil toplama makinelerine bundan sonra atık pillerinizi atarak onların doğaya zarar vermesinin önüne geçebilirsiniz” dedi. Basında çıkan ‘Yıldızkent Ortaokulu Atık Pil Toplama Kampanyasında birinci oldu’ haberlerinin kendileri için övünç kaynağı olduğunu belirten Mandalı, okulun başarılarının devamını diledi.
 
ÖĞRENCİLERLE MİSKET OYNADI
TAP Derneği olarak yaptıkları bu tür kampanyalarla atık pillerin doğaya zarar vermesinin önüne geçmeye çalıştıklarını dile getiren TAP Derneği Proje Sorumlusu Elif Kara ise “Belediyelerimiz ve okullardan aldığımız pilleri çevreye zarar vermeden bertaraf ediyoruz” dedi. Başkan İrfan Mandalı pil toplama makinesinin nasıl çalıştığını öğrenci ve öğretmenlere uygulamalı olarak anlatarak öğrencilere deneme yaptırdı. Boşalan pillerin pil toplama makinesine iki şekilde atılabileceğini ifade eden Mandalı, “Eğer hediye isterseniz makinenin sol düğmesine basarak makinedeki misketlerden alabilirsiniz. Hediye istemiyorsanız sağ taraftaki düğmeye basarak atık pilinizi makineye atabilirsiniz” dedi. Başkan İrfan Mandalı, makineden misket alan öğrencilerle “Biz çocukluğumuz da bu oyunu çok oynardık” diyerek misket oynadı.
 
MANDALI’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ
Kapaklı’da pil toplama kampanyasında ikinci olan Kapaklı Gazi Ortaokulu'na ve üçüncü olan Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'na da pil toplama makinesi hediye edildi.     Okullara hediye verilmesinin ardından Belediye Başkanlığı Makamında TAP Derneği Proje Sorumlusu Elif Kara tarafından Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'ya Atık Pil Toplama Kampanyası’na verdiği desteklerden dolayı Teşekkür plaketi sunuldu.
 
Haber / Ahmet KARDEŞ