Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama Ve Ayırma Tesisi açıldı

Malkara Belediyesi ve TEMA Vakfı tarafından 5 Haziran Dünya Çevre günü münasebetiyle çevre günü yürüyüşü düzenledi. Temiz bir Malkara için el ele sloganıyla yola çıkan Malkara’lılar, Bele

SİYASET 6.06.2013 23:20:00 0
 Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama Ve Ayırma Tesisi açıldı
TÖREN DÜZENLENDİ
Malkara Belediyesi Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisin açılış törenine Malkara Kaymakamı Mahmut Halal, Belediye Başkanı Birol Kaya, İl Tarım Müdür Yardımcısı Serkan Alkan, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur ve Ak Parti Tekirdağ İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Bulut Yıldırım, İlçe Emniyet Müdürü Behçet Alkan, Kozyörük Belde Belediye Başkanı Hasan Basri Yay, Köy Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşu Yöneticileri ve gönüllü üyeleri, Basın Temsilcileri, Okul müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
TEK YOL ATIKLARDAN TEMİZLEMEK
Saygı duruşu ve istiklal marşı ile açılışı yapılan tören, Malkara Belediyesi Halk Dansları Folklor Ekibinin gösterisiyle devam etti. Halk Dansları gösterinin ardından konuşan Belediye Başkanı Birol Kaya, “Bugün; toprağı, suyu, havasıyla içinde yaşadığımız çevrenin günüdür. Çevre; insan ve tabiat varlıklarının birbirleriyle etkileşim içinde bulunduğu bir sistemdir. 1972 yılından beri 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak kutlanmaktadır. Dünya Çevre Günü’nüz kutlu olsun. Bizim hedefimiz tabiatın gösterdiği yoldan gitmek yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir. Bunu yapabilmenin tek yolu da çevreyi geri kazandırılabilen atıklardan temizlemektir” dedi.
 
KURBAN KESİLDİ
Kaya “Belediyemiz "Türkiye'de daha birçok ilde bulunmayan Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi ile Trakya Kalkınma Ajansının 2011 Yılı Küçük Ölçekli Alt Yapı Mali Destek Programı kapsamında “ Malkara Hep Kazanıyor “ Projesi ile Mali destek almaya hak kazanarak Trakya’da bu projeyi kazanan tek Belediye olmuştur.   “Ambalaj Atıkları Toplama ve Ayrıştırma Tesisi”mizin hem çevrenin temiz tutulması bakımından, hem de milyarlarca lira değerinde olan atıkların ekonomiye kazandırılması bakımından büyük faydası olacağına inanıyorum” diye konuştu. Kurban kesimi ve protokolün açılış kurdelesinin kesimin ardından pilav ve ayran ikramı yapıldı.
 
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN